Ulf Nordzell och Ida tar PB

Förra helgen var jag ut med Ulf Nordzell med kompisen Laban, dag 1 så hängde även Labans dotter Ida med på en heldagsfiske. Dag två körde de halvdag med lite senare start då både de och jag hade åtaganden under lördagkvällen ;).

Som så många gånger tidigare denna sommaren så var det kanonväder med blå himmel och svaga vindar. Vi börjar fisket med en hel del alger i vattnet, på vissa ställen så pass att det nästan ser ut som någon morgonsmoothie med basilika i vattnet. Det hindrar inte oss som flyttar oss till klarare vatten och Uffe har en på som sliter sig loss men redan inom 5 minuter så står han och drillar igen. När den närmar sig båten så växer den till sig och när den väl är i båten så konstateras att Uffes PB sedan länge har slagits!!! 5,7kg och 98cm, en verkligt fin sommargädda!

Uffe är glad som en lärka och kort därefter så står Ida med ett brett leende, hon har fångat sin livs första gädda och ett självklart PB är ett faktum- 1,9kg!

Vi fiskar på och har en del kontakter, vassast är Uffe som står i fören och drar upp en hel del fisk. Ida och Laban är lite blygsammare men de har också kontakter, lite svårare att få dem i båten bara. När vi lägger till för lunch så har vi 7 gäddor i båten. Vi tuggar i oss rökt forell lite Ishavsröra samt sallad och potatissallad. Lite kaffe och fika på det så är vi redo för nya tag.

Vinden hade ökat lite och det märktes direkt på första stället så har vi flera upp och många kontakter. Vi studsar vidare från ställe till ställe och har strökontakter överallt men inget riktigt wow med bonanza. Vi gör en sista förflyttning och har igen massvis med kontakter men svårt att få dem att sitta. Laban har lovat att ta en fisk under sista minuterna så när jag säger att nu är det bara fem minuter kvar så slår han till nästan direkt med dagens sista gädda! När vi styr hem har gästerna dragit upp 13 gäddor där Uffe tagit mer än hälften, hatten av!

Laban lyckades fånga ett par abborrar också under lördagens gäddfiske!

Dagen efter möts vi upp kl. 11 utvilade efter gårdagens äventyr (Se bilden längst ner i inlägget…). Uffe och Laban vill denna dag fokusera på abborre. Så vi styr fören mot ett område som brukar hålla rikligt med abborre och en del gädda och det dröjer inte många minuter innan Laban drillar in dagens första gädda. Precis som han tydligen berättat för Uffe att han skulle göra, rena rama fiskesiaren 🙂 . Uffe vill inte vara sämre så han drar en fin abborre kort därefter.

Vild abborre på väg in!

Sedan fick vi leta på ett tag innan vi hittade abborren. Vi fick en hel del gäddor men när vi väl hittade abborren så kom det en hel del och riktigt fina i storlekarna. 41cm och 640g var dagens största och vi hade ett gäng som var just under det också.

Abborren stod grunt på ca. 1m vatten och högg på ABU reflex spinnare samt Rapala Rip’n Rap. Som vanligt med abborrfiske så kom de och gick från stund till stund men vi lyckades riktigt bra med att hålla ihop dem och det var inte långa stunder vi var utan. Vi kör på tills det ser ut att bli sämre väder (det hade blåst o regnat en del men nu blev det kolsvart) då styr vi in för att försöka ta en större gädda. På väg in så ökar vinden och regnet till max styrka så jag byter plan och åker in mot lä på ställen som kan hålla abborre istället. Vi gick bet den sista halvtimmen men sammantaget har vi haft ett bra fiske med många fina abborrar (15) och en hel del gädda(15).

Jag får tacka er alla för en riktigt fin helg med bra fiske, trevligt sällskap och två fina PB:n. Varmt välkomna åter! //Hasse

Lördagkvällen var det extra varmt då det drogs iväg på grannkalas utklädda till Hooja & Mårdhund