Grabbgänget på nya äventyr!

De gamla studiekompisarna Thomas, Erik, Jimmy, Ricard och Joel drar varje år på en gemensam resa med målet att varje gång göra något nytt! Denna gång var det Thomas och Erik som var de som hade planerat årets event och det skulle bli en tripp till Åland och de hade bokat boende och fiskeguidning av mig.

Vi möter upp nere vid mitt båthus och vi konstaterar glatt att vi nog inte behöver pälsa på oss så mycket kläder i finvädret! Väl ute på sjön inser jag att de flesta av grabbarna inte fiskat mycket alls utan det behövs en grundlig genomgång innan de så att säga är “på banan”. När de väl är igång så går utvecklingen snabbt från att de inte kan kasta samtidigt och inte så långt till att innan dagen är över så står alla samtidigt och slungar iväg sina beten för brinnkära livet 🙂

Första timmen har vi inga kontakter men efter en flytt till grundare vatten så tar det ett tag innan det lossnar men sedan så klapprar det på fisk lite hela tiden. Thomas är nog klart vanast att hålla i ett fiskespö och det visar han genom att dra lika mycket fisk som de andra tillsammans. Varje år delas det ut poäng för diverse bravader under resan, en som jag aldrig varit med om var en poäng till den som mest liknade sin fisk 🙂 Deltagarna skulle ta en bild där de var så lika sin fångst som möjligt vid ett tillfälle.

Till lunch har vi lite över 10 gäddor och några abborrar. Vi besöker en av de rastställen som Ålands organiserade fiskeguider rf. gjort i ordning och i mumsar på rökt lax med potatissallad.

Efter lunchen ökar vinden lite grann och gäddorna börja piggna i och efter en timme så lyckades även tomten få sin första för dagen, alltid skönt när alla har fått fisk!!! Gäddorna är riktigt pigga den sista timmen och vi lyckas komma upp i totalt 30 gäddor innan det är dags för att åka iland så grabbarna kan fortsätta sin samkväm på stugan och med bastu och bad! Man undrar hur det gick, kom någonsin Jimmy i vattnet eller lurade gammelgäddan i vassen ännu?

Tomten kan han också!

Tusen tack för en skön dag och att ni valde att boka genom mig! //Hasse