Filip och Sara på Ålandsturne!

Paret Filip och Sara är “fisketokiga” och gillar att testa nya vatten. Denna vår hade de bokat en långhelg på Åland! De har en husbil och bakom husbilen drar de sin fina Tracker 16WT så de har möjlighet att fiska lite varstans!

Då de aldrig fiskat på Åland så ville de boka in mig redan på onsdagen men då har jag mitt vanliga jobb så det fick bli torsdag som gällde istället! Jag mötte upp kl. 9 på morgonen och vi satte båten i sjön nästan rakt utanför deras övernattningsställe 🙂

Det tog inte många minuter innan Sara hade landat både en och två gäddor på sin Salmo Slider, ett bete som visade sig vara dagens gäddfavorit.

Vi fiskade av en halvstor vik med ett sund ut mot djupare vatten där gäddorna stod utspridda. Vi fångade gädda lite nu och då, ett antal hugg missades och vi hade mycket följare.

Efter dryga timmens fiskande så visade jag dem runt lite grann mellan öar och skär innan vi stack iväg till en stor innervik där man behöver åka en grävd kanal för att komma in. Till min belåtenhet så hade inga andra båtar hittat dit den dagen så vi kunde fiska på i lugn o ro resten av dagen.

Ganska omgående så börjar vi ha kontakter och gäddorna är i fin form med bukarna fyllda av betesfisk. Detta ställe kan hålla riktiga bumlingar så det gäller att hålla i grejerna när det hugger.

Vi fiskar sakta av hela området och får gott om fisk till Filips o Saras glädje. De har ett gemensamt gädd-BINGO där de under året försöker fylla hela brickan från 50cm ända upp till 100cm. Därav har varje gädda en chans att ta sig in på brickan och är därför lite viktigare att landa än annars! Kul ide!

Alla gäddor dokumenteras noga.

Filip drar på dagens största på 95cm och en vikt på lite över 6kg. Den är riktigt grov över nacken och har stor potential att bli en riktig gammelgädda så småningom!

Dagens största 95cm & 6+!

När klockan närmar sig 16 så drar vi oss tillbaka till startplatsen och jag lämnar Filip o Sara vid kajen. De åkte ut på eftermiddagen också och fortsatte sin jakt på BINGO!

Tack för en skön dag på sjön, lyckat till med bingot 😉

//Hasse