Artega på halvdagsfiske

Jag har varit härligt vårförkyld sedan denna guidningen så jag ligger efter lite med rapporteringen, har ytterligare två att redovisa … Förra lördagen drog jag och Dennis ut med 8 personer från byggföretaget Artega. De hade konferens på Havsvidden och lördagsförmiddagen var avsatt för olika aktiviteter. Några föredrog t.ex. golf men Magnus, Fredrik, Mattias H, Johan, Aladin, Andreas, Daniel och Mattias tyckte fiske lät mer spännande 🙂

Kl. 07.00 mötte vi upp gänget nere på stranden nedanför stugorna. Vi hade ordnat med lite frukostmackor och kaffe som delades ut innan vi drog iväg mot fiskeställena. I Dennis båt var de tre mest rutinerade fiskarna och de fem “gröngölingarna” hade jag äran att ha i min båt.

Inte alltid man åker på Norrhavet och det är så här lugnt 🙂

Det skulle nog visa sig att gröngölingarna inte alls var nybörjare utan det svingades friskt direkt och det tog inte länge innan dagens första fisk landades! Det var dagens längsta firre på fina 75cm som klippte ett Rapala Nauvo skeddrag. Gäddorna hade börjat vakna till efter leken på detta ställe och även utanför vikarna hade gäddorna börjat festa på betesfisk i branterna. Vi fick hugg nästan överallt på allt från 1m till 6m och även om skedarna levererade bäst så gick även tyngre jiggar med lite bottendunk också bra.

Några abborrar visade också intresse för både jiggar och skeddragen 😉

Vi mötte upp Dennis båt och drack lite kaffe tillsammans med kaka och rulltårta i finvädret. Skratten ekade över fjärden när fiskehistorierna avlöste varandra ;).

Den sista timmen letade vi lite större gädda och någon bättre kanske vi hade på men mer än lite tunggung i spöet är allt som var bättre, resterande gäddor vi fick var av mindre modell. När vi kör över ett spegelblankt hav ut mot Havsvidden igen så kan vi räkna ihop 20+gäddor på 4h fiske i ett magiskt landskap!

Tack alla och grattis till vinsten Andreas!

//Hasse