Två dagar med fina gäddor!

Varit ut fredag och lördag denna vecka. I fredags drog jag med Ricard o Dennis på en riktig solskens historia. Vädret var kanon sällskapet trevligt och väldigt bra och avslappnat fiske. Planen var att fiska på två områden och käka braklunch däremellan. Fisket börjar inte alls som jag tänkt, jag åkte till ett för mig nytt område (enbart fiskat där en gång förut, förra fredagen, ni som följer mig vet hur det gick då 😉 ) och styrde iväg till ett ställe där jag tänker att här ska det nog vara lugnt att börja. Döm av min förvåning när Ricard drar 4 gäddor på sina 5 första kast. Största är 101cm och 6,84kg! Både Jag och Dennis har påslag men lyckas inte sätta krokarna. Snacka om rivstart! Vi fiskar ca 1h innan vi flyttar över till att annat område och schasar bort två båtar med tjuvfiskare som Dennis tidigare i veckan redan behövt åka ut och säga till två gånger två dagar efter varandra. Blev en del hårda ord men jag tror de fattade galoppen den tredje gången!

Ostoppbara Ricard med dagens största på 101cm

Nu började jag o Dennis äntligen komma in i matchen och vi börjar kroka på lite fisk. Dennis drar två över 90cm på kort tid och jag drar ett gäng mindre gäddor. Vi styr över till en nyöppnad resturang och kråsar på en helt fantastisk Paella med nybakt bröd, spanska såser, mozzarella sallad och patatas bravas till förrätt.

Efter en lång lunch så drog vi ut på lite fiske till där Dennis plockade en 100cm fining. Vi fick en total 471cm på de fem största under dagen.

Dennis med dagens andra 100+

Under lördagen hade jag besök av stammisen Patrik Ekblom. Vi började med att fiska tillsammans med Dennis medan han kunde vara med innan han skulle iväg på andra uppdrag. Vi sökte fisken inifrån och ut i området vi fiskade på. Vi startade på 1,5m och fiskade oss ut till 6m, första gäddan small på en storm wild eye gul/svart när vi kommit förbi 3-meterskurvan. Efter att fiskat fram och tillbaka över olika djup så konstaterade vi att det även idag var 4m som var bästa djupet. Dennis har hittat formen efter att ha haft en liten svacka och drar två fina 95cm ganska snabbt efter varandra. Vi testväger den ena och den väger in på 5 kg prick.

Dennis med en av de tre 95cm vi lyckades fånga idag

Vi drar iväg på lunch efter att ha släppt av Dennis och kan bara konstatera att även idag så har Leif med personal lyckats med maten. Till förtugg serverades grillat bröd med spansk/kanarisk sås, olivolja, havssalt och kryddsmör. Dessutom en grönsallad med Mozzarella. Varmrätten är en Schnitzel som heter duga, gjord på Leifs hemliga familjerecept. Till denna så serveras smarriga klyftpotatisar, rostad paprika, grillad tomat och lök. Både jag och Patrik tänkte för oss själva när vi fick den, “var är såsen?”. Det visade sig att det inte behövdes någon sås, saftigare schnitzel får man nog leta efter :). Efter lite kaffe på maten och småprat så drar vi iväg på eftermiddagsfiske.

Vinden har ökat något och det drar kallt från det 9 gradiga vattnet. Gäddorna verkar fortfarande vara köldstela för att det krävs vansinningt långa vevstopp för att få till huggen. När man lyckas med konstycket att vänta tillräckligt länge och varit noga med att inte ha någon slacklina så belönades man med riktiga “karatehugg” och mycket vilda gäddor. Tror att de inaktiva gäddorna, täckta av iglar, kräver en riktigt långsamt fiskad profil för att locka till hugg.

Min största för dagen 95cm

Vi fiskar ända till kl 17 och fisket dör sakta ut utan att vi lyckats kroka den där magiska gammelgäddan. Patrik var närmast då han hade en riktig gris som var upp vid båten och nafsade i hans Bullteez men som inte bet över någon krok. När vi puttrar iland så konstaterar vi att vi haft en otroligt skön dag med mycket fisk och kontakter, en fantastisk lunch samt kanonväder! Monstret får vi ta någon annan dag!

Tack alla för en kanon helg!

//Hasse