Fyra öringar upp för svensexegäng!

I lördags hjälpte jag Patrik från MaPa fishingteam med en trebåtars guidning. Det var Kari som skulle gifta sig och blev kidnappad på flygplatsen när han just kommit hem från London. Det var hela tretton personer i gruppen och jag fick äran att ha “Kicki”, Jocke, Marcus och Patrik i min båt.

Det är första gången jag vet av att ett gäng på svensexa väljer att fiska efter havsöring så det var med lite spänning vi styrde ut våra båtar fyllda av ett glatt gäng prydda i gröna kepsskärmar i plast :). Vi valde tre olika områden och då vädret lovade ökad vind så åkte jag direkt till ett bra område som senare inte skulle gå att fiska av om vinden blev för stark. Efter lite genomgång av fiskegrejerna samt om hur grunderna i öringsfisket fungerar så var vi i full gång.

Det tar ungefär en timme innan vi får första rapporten från Patriks båt om att de hunnit landa en gädda samt en fin havsöring på hela 3,6kg!!!. Kort därefter så har Jocke först en öring efter och även en som hugger men krokningen sitter inte. Vinden har nu börjat öka såpass att det blir svårare att hålla båten stabil och för gästerna att fiska så vi styr upp mot lugnare vatten.

Vi kommer in mot en vik med lä och börjar metodiskt fiska av kanterna när dagens första landas. Det är guiden själv som tagit några kast med en Rapala Kallan och krokar på en 64cm fin blanking!

Guiden själv kan ju inte posera med fisk när det ska skickas till de andra båtarna 😀

Kort därefter drillar Jocke en fin öring ett kort tag men den lyckades krumbukta sig loss efter en kort men intensiv kamp…

Inga flera kontakter och de tre timmarna är till ända och vi ska hinna med lite lunch innan vi ska vara iland. Vi stannar till med de andra båtarna på en av de ställen som vi organiserade fiskeguider ställt i ordning med en rejäl betongbrygga och bra sittplatser vid stockbord. Patrik bjuder på en mycket god gryta och kaffe med bulle till efterrätt.

Väl iland kan vi konstatera att vi landat 4 öringar och haft ganska många kontakter på den korta tid vi var ute. Ett riktigt fantastiskt gäng hade vi också med idel glada miner, trevliga och mycket ordningsamma. De plockade till exempel ur allt skräp ur båtarna direkt när vi kom iland. Något de inte hade behövt men det verkade vara något som de inte tänkte något extra på utan bara gjorde direkt utan att blinka, TACK!

Tusen tack hela gänget och Patrik för en trevlig förmiddag! Hoppas ni hade en fortsatt skön helg på Åland och att er hemresa till era respektive hemstäder gick bra!

//Hasse