24h Gäddtävling och blåsigt havsöringsfiske.

Helgens strapatser avklarade 😉 . I fredags morse mötte jag upp Tim Macpherson och Viktor Eriksson för lite havsöringsfiske. Tim är journalist och publicist som är chefsredaktör på magasinet Saltwater Boat Angling. Viktor är projektledare för Leader projektet Havsöring från Hav till Hav . Planen är att Tim gör ett reportage om havsöringsfisket på Åland samt Bohuslän både i video och magasinformat.

Dagen till ära så visade sig solen! Tyvärr var vinden riktigt stark och gjorde det riktigt svårt att fiska de platser jag ville för dagen. Vi kämpade på över 8 timmar men idag gick öringarna segrande ur striden. Nåja nån öring förlorade men inte till oss, vi såg öringar som simmade in i flytnätet bredvid oss :(.

Under dagen hade vi ett gäng kontakter, Viktor var närmast med en som sprattlade loss. Jag länkar till reportagen så fort de är publicerade!

När jag släppt av Viktor och Tim vid bryggen var det bara att snabbt som attan dra upp båten och traila till ett nytt vatten då starten till 24-tävlingen började kl.16. En dryg halvtimme senare ligger vi och gnuggar efter gädda. Vi i team Donningfishing var undertecknad, Dennis Palin och Jan Aalto. Vårt mål för årets tävling var att få fullt papper då fjolårets tävling var inbränt i minnet med enbart 2 godkända 70+ fiskar.

Fredag bjöd dock inte på några gröningar förutom en liten 50cm och ett gäng abborrar. Vi testade Jigga av ett djupområde som ibland kan hålla stor fisk men inte idag.

Överlycklig över den första godkända fisken. 92cm

Lördagen gled vi ut i mörkret kl 07.00 och hade igen trögt fiske till ungefär kl 9 då jag smällde på en fin 92cm på en BullTeez modell stor. Det var startskottet till hur vi skulle fiska, kanske inte nödvändigt stora gummin men RIKTIGT långsamt. Extremt sakta fiskade beten av alla sorter fungerade under resten av dagen. Runt kl 12 så har vi fullt papper och börjar sakta uppgradera. Jag och Jan drar fisk mest hela tiden medan Dennis “roar” sig med att missa sina hugg 🙂 Dennis revanscherar sig ordentligt med två snabba på 80cm och 81cm.

Vi har en rolig fiskedag med mycket fisk 30+ upp och en total på 410cm vilket får oss att landa på plats 14 av 50 lag vilket vi är mer än nöjda med speciellt med tanke på fjolårets kräftgång! Stort Grattis till de hungriga “ungtupparna” GFD som drog upp hela 476cm med en toppfisk på 112cm!

Tack Jan och Dennis för en skön helg på sjön!

På söndag morgon var det att ställa väckarklockan tidigt igen då det var årets första hundjakt efter rådjur i mitt jaktlag. Rådjuren stod väldigt fast idag och tryckte, det gällde för hunden att springa riktigt när för att stöta loss dem och få fart på jakten. I andra såten fick jag skjuta jaktens första, ett kid som kom rakt på mitt vägpass. Dagen flöt på bra med 6 fällda rådjur och tre mårdhundar!