Fantastiskt havsöringsfiske!

I söndags drog jag ut på fem timmar havsöringsfiske med Mats och Dennis. Det har varit full fart på gädd och abborrfisket hela hösten så jag har enbart hunnit med en fiskedag efter öring tidigare i höst. Dagen bjöd på precis perfekt höstöringsväder, skaplig vind, moln med lite solglimtar. Vi drog ända ut mot havets yttersta skär och en till en början lugn båtfärd övergick till en skapligt gungande och hoppande sista bit innan första stoppet.

Tar inte länge så ropar Mats till “jag har en efter”, jag kikar dit men hinner inte se mera än några virvlar som sakta försvinner bland vågorna. Vi glider ner i lä bakom en udde och det smäller till på mitt drag. Snabbt mothugg men den kliver av ganska omgående. Otroligt skön start på fisket, ibland kan man ju få fiska en hel dag utan att känna så mycket som ett pet på grejerna så två kontakter på första stoppet är ju kanon!

Vi fiskar av baksidan av en kedja med små låga öar mellan varje ö så är det grunda stensatta sund där havsvågorna pumpar friskt vatten över tångruskorna. Ser hett ut och mycket riktigt så har först Mats en efter ända till båten, sen får Dennis ett riktigt kaskad hugg på grunt vatten så vattnet stänker, öringen hoppar och skakar sig loss. Kastet därefter sätter jag mitt mothugg och lyckas drilla min hela vägen i håven! Vi vägde den aldrig men såg ut av vara 2+kg och ca. 60cm riktigt fin alltså 🙂

Dagens första landad!

Som om det inte var nog så vänder jag mig om och krokar på en mindre krabat på 45cm som snabbt får simma vidare. Så här fortsätter dagen, fisk på , efter och upp, en efter en radar vi upp kontakter! Vi fiskar av en lång lovart strand och har kontakt i princip var femte minut. Jag har en riktig best till öring som hoppar som jag aldrig sett maken till och vid tredje hoppet lyckas den bryta sig loss under sin luftfärd, SURT. Blir snart bättre då Mats får landa sin första i kastet efter!

Dennis första för dagen 42cm och fet!

Dennis har upp sin andra junior för dagen, och den får även den simma tillbaka då vi krokar av den utanför båten. Klockan börjar klämta för vår fisketur, vi vill inte sluta men vet att vi har tider att passa iland så vi söker oss mot en udde in mot ett sund där vi måste passare för att ta oss hem. Både Mats och Dennis står o muttrar något om att här hade vi ju en kontakt tidigare. Det klipper till på Dennis rödsvarta Sandgrävling, en fin öring börjar direkt krumbukta och hoppa. Båten driftar mot öringen så jag plockar snabbt fram håven, när öringen närmar sig så ser jag plötsligt att Mats har kastat i kors med Dennis och det ser helt skumt ut då Dennis lina går till vänster och Mats till höger med det skummar till höger… Jag vet inte riktigt vad som pågår, innan annan heller, jag hur Dennis svära, Mats säger förlåt. När jag plötsligt inser att de har varsin öring på! Dennis är alldeles inne vid båten och jag sveper in den i håven och lyckas med stolpe in bryta in Mats storöring i håven! Sjuk fight och dubbelhåvning i slutet av fiskepasset passar som perfekt inramning för denna fantastiska fiskedag! Mats öring landar på 3,8 kg och 65cm!

Glada grabbar!

Tusen tack för att ni kunde hänga med och ordna med denna kanondag!

//Hasse

Idel glada miner på vägen hem!