70 -års fiske för Roy Blomster

Roy har fyllt år och hans snälla barn hade fixat en gemensam fiskedag för dem alla med mig! En helt spegelblank sjö mötte dem alla nere vid mitt båthus igår morse då vi samlades vid halv nio. Det hade varit en ganska kall natt så mina förhoppningar på aktivt fiske var inte jättehöga. Skönt då att Daniel ser till att de aktiverar dem direkt från start, andra kastet drar han en 66cm gädda. Inte många kast därefter har han en abborre!

Gänget taggade innan första kastet!

Syrran Sanna vill inte vara sämre och kontrar med en riktigt fin gädda på 75cm, nytt PB! Linus svarar snabbt med att dra två snabba abborrar strax under 40cm. Kvar är då Erika och Roy som ännu inte fått något, Roy menar att han vill att alla barnen ska få fisk först.

Sanna med nytt PB 75cm 3,5kg!

Vi flyttar oss till lite grundare vatten där siken ska börja komma in på och gäddorna brukar vilja lura. Inga gäddor var överhuvudtaget hungriga enbart följare men även de var sega. En flytt till ut till en yttre sikgrynna, samma här. Vi gör en snabb förflyttning till ett gräsbälte med ca 2m vatten och då har Linus sin första gädda på, snopet då att den släpper och tar guidens bete istället… Vi driftar vidare och Daniel har lagt på sin favoritjigg och börjar nu dra abborre och gädda. Han har överlägset bäst Mojo och Sanna njuter av att vara i topp i storlekstävlingen!

Skam den som ger sig för Roy har en bättre fisk på sin Westin wobbler men strax innan båten så skakar den sig kraftfullt loss. Då börjar istället Erika storstilat dra fisk! Den ena efter den andra får syna insidan av båten och Daniel börjar tystna bak i båten och istället stenhårt fokusera på nästa hugg. Spelar ingen roll Erika tar dagens största på 84cm i nästa kast!

Erika slår till med dagens största fisk 84cm och 4,5kg! Snyggt!

Vi avslutar med ett riktigt rally där alla har fisk på i olika riktningar och när den ena tappar så får nästa. Erika har tagit sig upp i topp tillsammans med Daniel , de har 6 fiskar var när det enbart är 5 minuter kvar att fiska. Både Roy och Linus har gäddor på, Sanna tappar en riktigt stor gädda 5+ som hugger på kort lina alldeles bakom båten. Med enbart ett par kast kvar så säkrar Daniel segern i mängdtävlingen med en sista fiska och tiden rinner Erika ur händerna!

Vilt firande i båthuset!

Erika och Daniel är värdiga vinnare, ett supergäng i båten som på en halvdag dragit 18 fisk med en abborre på 42cm och en gädda på 84cm på topp! Roy lyckades faktiskt inte bärga en fisk innanför relingen men han myser ändå då alla barnen fått firrar och han nog har ett antal tidigare vinster under bältet 🙂

Roy i sitt rätta element, glad på sjön!

Tusen tack för en rolig dag på sjön!

//Hasse