Abborrar på hugghumör för Evald och Lisa!

Förra söndagen hade jag nöjet att få guida Evald som nyss fyllt 8år samt hans mamma Lisa. Stämningen är direkt på topp när de kommer och Evald bubblar av nyfikenhet kring allt som har med fisket att göra. Skönt är det då att det inte tar mer än 10 minuter innan Evald har bärgat sin första gädda! 60cm och 1,24kg, snyggt jobbat! Sen tar det inte länge innan han krokar på en abborre. Det hugger med jämna mellanrum och mest är det abborrar som nyper betena men ibland har vi lite större darr i spöna men de kliver av innan vi hinner se vad det är.

Vi är på väg bort flera gånger men varje gång vi ska ta och dra iväg så hinner någon av oss få napp så vi fiskar lite till. Lisa hinner ta ett par abborrar innan Evald smäller till med nytt personbästa på 37cm och 520gram!

Så här glad var Evald över sitt nya abborr-PB!

Till sist så får vi till förflyttningen och drar iväg till en vassvik där gäddorna brukar stå. I vanliga fall är det nästan fångstgaranti men idag så är det stendött, vi fiskar av metodiskt men med 40 minuter kvar så väljer vi att åka till en plats närmare den heta startplatsen. Mycket riktigt så tar det inte länge innan huggen börjar komma igen. Flera abborrar och Lisa fångar en gädda som är lika lång som Evalds men väger liiite mindre så han får stå ohotad som gädd- och abborrkung idag!

Riktigt nöjda så lägger vi till och hjälps åt att tömma sumpen, större delen av firrarna får åter friheten. Två gäddor och några abborrar får följa med hem för matlagning där mormor Marie ska få visa hur man filear och rensar abborre och gädda!

Tusen tack för en härlig fisketur!

I fredags hann jag och sonen Jakob ut på lite rekfiske. Vi tog oss till nya ställen och testade både efter gädda och abborre. Vi hade helt bra med kontakter och landade 8 gäddor och 9 abborrar. Största var 42cm 770cm och vi hade en svit på alla över 35 så det var riktigt fina storlekar! Gäddorna var av modell mindre men samtidigt så hade både Jakob och jag varsitt Ragnarökshugg. Där stannade vi länge för att försöka lura upp monstret men utan resultat. Kul med nya ställen som levererar!

Sköna höstdagar har det varit!