70 gäddor i omväxlande väder!

I tisdags åkte Dennis Palin och pappa Elof med ut på lite gäddfiske. Vi planerade att fiska likartade ställen som vi brukar fiska på när vi är på getadraget.ax. Då fiskar vi generellt mycket lovart med närhet till större öppnare vatten med grundområden och grynnor. Dennis drar en ok gädda redan innan jag hinner komma igång och sedan rullar det på med jämna hugg och kontakter. Jag och Dennis rotar runt i draglådor och hinkar och testar det mesta i betesväg medan pappa är lite mer konservativ och kör olika skeddrag och blandar upp det med lite olika Buster II:or. 

Efter 2,5h fiske har vi 27 gäddor upp när vi pausar lite för att äta. Då tanken var att försöka “lära” oss något till Getadraget så fortsätter vi att byta ställen och till viss del miljö. Vassar, vikar, grynnor och grundflak får alla besök och det levererar nästan överallt. Till en början drar jag och Dennis i från antalsmässigt men vartefter dagen lider mot sitt slut så är far nästan ikapp. 

Vädret bjöd på tjutande vind med tillhörande vågor, sol, stiltje och diverse regn. Gäddorna verkade gilla blandningen då de verkligen var i stöten idag. När vi åker hemåt i spöregnet så har vi fångat hela 70 gäddor med ca. 10st över 65cm och två toppar över 80cm. Känner mig just nu lite klokare inför tävlingen om två helger men utgår från att man behöver lära om lite grann innan dess 🙂                                                                                                                                                                      Tack för en skön dag Dennis och pappa!

Leave a Reply