Gäddguidning i kallare vatten

Patrik från MaPafishingteam hade bokat in mig för att hjälpa till med ett större sällskap i lördags. Förutom Patrik var även David Stålman och Johan Danielsson med och körde. Vi plockade upp gänget vid Kungsnäs stugby och drog iväg åt fyra olika håll. I min båt hade jag med mig Micke, Simon och Thomas. De hade lite olika erfarenhet av fiske och det tog ett tag innan tekniken sitter. Natten innan denna guidning hade det varit höstens kallaste natt (hittills) och vattnet var oroväckade kallt och grumligt.

Simons jätteabborre som högg på en MaxRap

När vi är ute med flera båtar så skapar vi chattgrupper guiderna emellan så att vi kan kommunicera fångstgivande beten och platser. Denna morgon var det ovanligt tyst i chatten fram till lunch. De fyra som fiskat i Patriks båt hade lyckats bäst och hade 11 gäddor upp innan lunch i övriga båtar så hade vi fått upp 10 tillsammans. Efter att ha smaskat i oss en god Boeuf Bourguignon gryta från Indigo så drog vi igång eftermiddagsfisket lite efter ett. Det hade blivit lite varmare i vattnet och vi hade direkt några hugg och kontakter. Simon fångar en abborre på en Rapala wobbler som är längre än fisken :). 

Efter en förflyttning så hittar vi dagens varmaste och klaraste vatten och inom kort har vi fyra gäddor i båten och sista timmen innan vi ska sluta så är vi riktigt heta. Thomas dominerar med 4 gäddor i klarvattnet. Totalt 11 upp i båten med en topp på 76cm.

Tack för en fin dag!

Thomas glädje går inte att ta miste på!

Leave a Reply