Tionde plats på Getadraget!

Årets roligaste tävling gick av stapeln i lördags, Getadraget. I år ställde Dennis Palin och Jan Aalto upp tillsammans med mig i lag Donningfishing.com . 104 lag startade och vid Hällö var det ca. 70 båtar som drog iväg samtidigt (Finns två startplatser till). Alltid pirrigt i starten för att se om det kommer att bli trångt vid de första fiskeplatserna och om gäddorna är på hugget.

Efter lite speedcruising mellan diverse grynnor så drar fisket igång med hugg redan efter tredje kastet. Prickar in en 60 cm (godkänd) på en Buster II i öring/regnbågefärg. Jan och Dennis har hugg om varandra men lyckas inte riktigt kroka medan jag krokar på en andra gädda. Första timmen landar vi 15 gäddor men har enbart 2st godkända. Efter två timmars fiske så börjar våra ställen korka igen med flera båtlag. Då vi i båten är helt överens om att vi inte gillar att ligga o nöta o vänta in andra båtlag så drar vi iväg till nya jaktmarker. Vi söker upp lite mera vind och fiskar av långa sträckor längs kobbar och skär. Koden för dagen är tydlig, grunt, riktigt GRUNT, helst ska dragen landa på strandkanten och studsa i vattenlinjen för att få hugg. Färgvalet var det ingen större skillnad på men Pig Shad Jr i “spotted bullhead” var det som jag fick bäst på, troligtvis på grund av att den satt på mest av tiden.

Vid lunchtid så har vi “fullt papper” och enligt de som följde liverapporteringen låg vi på andra plats (Vi visste dock inte om det). Vår grundplan var att fiska av kanter med grund och stenar och täcka så stor ytor som möjligt. Från tidigare erfarenheter vet vi att om man bara håller sig till det så smäller det till sist på något bättre. Detta år var undantaget, största som vi fick var 79cm vilket är helt ok men för att ha något med vinsten att göra så behövde man mer än 80cm i snitt/gädda. Roligt fiske med mycket action och ca. 60 gäddor fångade, av dessa så var 9st godkända. Totalt slutade vi på 336cm och en hedrande 10:e plats av 104 lag (334cm enligt resultatlistan men de hade missat en av våra 63cm gäddor i rapporteringen men det påverkade inte slutresultatet!)

Stort tack till arrangörerna Geta Ungdomsförening och Dennis och Jan såklart!

Leave a Reply