Getadraget 2022

En av fiskeårets höjdpunkter har avverkats under helgen. Getadraget är en stor fisketävling med över 100 båtlag som tävlar över i princip hela Geta kommuns vattenområden. Det finns tre startplatser Hällö, Knutnäs och Lisström så det inte blir så långa körsträckor och trångt i starten. Laget som vanligt bestod av kapten Christina “Kicki” Donning (Min fantastiska fru!) och Dennis Palin (Min fantastiska vän och hjälpguide!).

Vi brukar fiska bra i Getadraget, vi har tagit Många topp tio placeringar och även haft alla platserna 1:a -4:e som bäst. Ifjol kom vi 10:a så förväntningarna är alltid höga. Vi “vann” starten, inte för att vi hade snabbaste båten utan för att enbart en båt till skulle dit vi skulle 😀

Det hela börjar lite i moll då vi har en lätt grundstötning på väg till första platsen och när vi väl startar så drar Dennis sitt nya Guppie trueglide drag med tafs och allt all världens väg 🙁 . När vi väl får grejerna att fungera (Läs: Våra tävlingsnerver bedarrar) så börjar Kicki leverera. Hon använder lilla Westin Swim i papegojfärgen och den var verkligen het den första timmen för hon tar inte mindre än 4 godkända på första timmen.

I år var det premiär för tävlingen att använda appen Fishy för att sköta fångstrapporteringen. På det stora hela så fungerade den super. Första godkända gäddan hamnar dock tillbaka i vattnet lagom tills appen fryser på Dennis telefon och fångsten är borta. En rad väl valda ord från herrarna i båten och Kicki måste be oss lugna oss lite och håva nästa fisk hon har på ingång :).

Tårögda av farten och den kalla morgonluften på väg mot startplatsen

När jag kikar in på appen efter ha rapporterat den 5:e gäddan (6:e om man räknar med den som aldrig kom in…) så ser jag att vi ligger två med fyra gäddor rapporterade. Vi ökar på med en 74:a och ett par 64:or innan det tar stopp för oss. Vi hamnar i ett sjukt regnväder med spöregn som får fisket att dö ut helt och hållet.

Humöret på topp trots ihållande spöregn och lite hugg

Vart vi än kör och testar både nya och gamla platser så smäller det inte på några mera förbättringar. Klockan 15:59 (tävlingen slutar kl 16.oo). så har vi kört runt en holme där vi aldrig fiskat förut, det är 5,8 meter djupt och BOOM smäller det till på hans bete. Dennis smäller till med ett rejält mothugg men det enda som händer är att bettet flyger all världens väg och trasslar ihop sig med Kickis sista kast. Vi skrattar och inser att det förmodligen skulle varit omöjligt att få in denna gädda innan kl. 16 i alla fall och DÅ skulle vi varit riktigt ledsna.

Vi landar på

20331 cmDonningfishing (Hans Donning, Christina Donning, Dennis Palin)74676464 och 62 cm
Vinnarteamet: från vänster, Lucas Sommarström, Rikard Sundelin och Tommy “rektorn” Björkbom

Vinnarna

1438 cmTeam Openwater (Lucas Sommarström, Rikard Sundelin, Tommy Björkbom)99969077 och 76 cm
2422 cmSize Matters (Mattias Nordlund, Daniel Boman, Johannes Nordenholm)91908479 och 78 cm
3388 cmMojoboats Åland (Johan Roselius, Marcus Sjölund, Daniel Blomster)94827271 och 69 cm

Stort grattis till Rikard, Lucas och Tommy! Snyggt fiskat, ni är grymma! Nu återstår det “bara” att slipa fram en ny plan till nästa år och klättra uppåt i listorna igen!

Tack till Geta Ungdomsförening för en fin och rolig tävling!

//Hasse