Harrys el!

Det har blivit en tradition att få vara med och köra Harrys el varje oktober då de har en lång fiskedag med tävling o middag! Det är via MaPa fishingteam och Patrik Lehtonen som håller i programmet som vi kör.

I år var det 30 fiskande och 7 guider, förutom mig och Patrik så körde även Peter, Tölle, Ståhlman, Roger och Johan. Efter pannkaka och snaps så drog vi guider besättning genom lottdragning. Jag hade tur och drog något av ett dreamteam med Ella, Alva, Leif och Martin!

Lagom till starten så hade det börjat regna rätt så kraftigt så det var med smala ögon vi fick köra mot vinden och regnet till första stoppet. Jag började med att haka på 4 olika typer av drag med olika färger, allt för att hitta mönstret för dagen. Efter ca. 1-15 minuter så hakar Leif på en liten rackare på 1 – kilo. Sedan fortsätter Martin med att ganska snart dra två gäddor (Martin hade proklamerat att han minsann inte brukar få gäddor på denna tävling 🙂 ). Vi driver av en lång grundkant med ömsom vass och ömsom sten och det står gädda lite överallt. Alva drar sin livs första gädda och toppar det med att i nästa kast dra ytterligare en! Snyggt!

Vi fiskar på framåt lunch så har det dött av lite grann men på sista stället drar Martin sin 5:e gädda som också är det största hittills i båten på 2kg . Lunchen serveras på Dinos och det var den godaste fisksoppa jag ätit på år och dagar!

Ella med sin första för dagen, den högg när draget landade!

Efter lunch drar vi ut mot öppet vatten och letar monster, inga monster hemma men dock ytterligare 4 gäddor med ett par lite bättre tappade. Lite stressade över att vi behöver lämna det heta stället så drar vi på kaffe. Skrythistorier, myter och rena rama lögner byts mellan lagen och det ryktas om både det ena och det andra medan kaffe, kaka och avec avnjuts ut på ett skär.

Sista passet blir dagens trögaste då vi åker tillbaka där vi hade så bra innan kaffet för att fortsätta längs samma kant. Direkt plockar Leif en till men sedan var det i princip stendött. Vi landar på 15 gäddor och står vi oss bra med i jämförelse med de andra, dock har vi inte lyckats öka på storleken på våra gäddor.

Vinnare får istället välförtjänt Kristian Aller med en fin pjäs på 4,6kg och Niklas Aller en glad tvåa på 4.05kg, bra fiskat alla! 95 gäddor upp på hela dagen och ett mycket glatt och trevligt gäng!

Tack Patrik och Harrys El för en fin dag!