Arktiset Vedet på Gädd- o Abborrfiske

Igår blev det ytterligare en dag med TV-inspelning under fisket. Det var fiskeprogrammet Arktiset Vedet (@arctic_waters) med Juhani Henriksson i spetsen som höll på att göra de två sista avsnitten till årets serie. Programmen sänds senare i höst på finska kanal 5 samt på finska Discovery Channel.

När vi möter upp nere vid rampen så kommer gänget med två stora fiskeekipage, årets modeller av Faster 625 och 635 med stora Honda motorer på. Patrik Lehtonen från MaPa fishingteam är med och känner gänget sedan tidigare. Vi konstaterar att min båt inte behövs utan att jag får äran att ratta en av Faster båtarna. Skönt drag i båten och den går fint att ratta både i trånga passager och ute till havs i lite grövre sjö!

Jag har med mig Juhani och hans bror Tapani i båten och vi kör mixed fishing dvs. vi fiskar ställen där det både finns abborre och gädda. De två andra båtarna hittar gott om abborrar och vi i min båt drar gäddor.

Då programmet inte sänds ännu på ett tag så tänker jag inte spoila fisket utan stannar med att det var spännande att få delta och ett riktigt trevligt gäng att få träffa. I slutet av veckan är det mera guidningar samt stortävling på lördag 🙂