Brändöfisketävling, Vårdö Båtvarv räddar biffen!

Har “precis”* landat efter en fisketävling ute i Brändö som ligger i Ålands nordöstra skärgård. Som vanligt otroligt roligt att träffa John Gustafsson samt min kusin Stephan Donning för lite häng o fiske. Förutom dessa galningar så är det alltid roligt då en massa fisketokar kommer ihop och snackar o umgås.

*Började skriva detta inlägget när jag precis kommit hem men livet kom emellan så det har gått en vecka lite drygt 🙂

Vi var rörande överrens om planerna, något som i backspegeln inte var det bästa…

Vi hade haft planeringsmöte och bestämt en plan för de första tre timmarna fiske som sker under fredagen 16-19. Då vi hade bra fiske på en helt ny plats för oss ifjol så bestämde vi att lägga vår tid där då vindarna var perfekta för det området. När starten gick så visade det sig att ingen av de 60+ båtlagen hade tänkt som oss för vi var ensamma hela vägen till vårt första stopp. Det visade sig sedemera att de andra båtlagen tänkt rätt och vi fel då vi enbart krokade en godkänd gädda på hela kvällen (3h fiske).

Man tycker ju att bland alla dessa lådor så borde det finnas något som passar tröga gäddor 😀

Lite lätt knäckta så fick vi putsa våra sår med god middag och trevligt sällskap på hotell Gullvivan. Tidigt i säng så vi skulle var mer på tårna inför dag 2.

Taggade inför startskottet, Stephan hann med lite morgonsnack med dottern innan signalen ljöd!

Vi valde våra kända fiskeställen dag 2 och även där var det lite båtar som fiskade vilket är jäkligt skönt så man slipper stressa! Gäddorna var på hugget och jag hade en på redan i andra kastet för dagen. Vi får kontakter i princip varje ställe men storlekarna vill sig inte riktigt. Innan vi checkar in för dagen så har vi fångat 10 godkända gäddor och ett 20 tal mindre. Tyvärr så var ingen av dessa 10 godkända mer än 2,5kg så vårat resultat lämnar mer att önska… Hade vi dock fiskat lika bra på fredagen så hade vi hamnat topp 10 istället för en 23:e plats.

Med lite stukade självförtroenden så körde vi hem till fasta Åland med ett riktigt skönt väder att trösta oss med. Planerna inför nästa år är redan på G!

Man kan ju alltid börja planera tidigt när fisket inte gick så bra i år 😀

Vi vill passa på att göra en gigantisk “shout out” till Andreas på Vårdö Båtvarv och vinterförvaring som räddade oss då båten inte ville starta efter vi sjösatt den i Hummelvik. Jag och John gick igenom hela elsystemet med säkringar och kontakter men kunde inte hitta något. Vi tog upp båten igen och körde över till Andreas som ställde upp med en multimeter och stor kunskap. Tillsammans så lyckades vi lokalisera felet som var väl dolt. En flatsäkring hade fått en spricka i ena “benet” och första gånget vi mätte så gav den ström men inte andra, ibland är det bra att dubbelkolla. Andreas bjöd på en extra säkring och vi var överlyckliga att slippa bli strandsatta! Tack så mycket för hjälpen!