Kleven & Co letar storgädda!

Söndagen innan midsommar gästades jag av Jimmy Kleven som fått en fiskehelg på Åland av sin sambo. Med sig hade han sina fiskepolarna Peter Nordlund och Hampus Elgan. Killarna ville sikta in sig på stor fisk så jag fick lägga pannan i djupa veck innan jag valde dagens fiskeplats. Vi siktade in oss på ett område där det finns ett par större lekvikar med grynnområden utanför och dessutom större djup med tillgång på strömming.

Dagen inleddes med att fiska oss utifrån och in i en lekvik. Vi tog en ganska så snabbt ute mot djupare vatten vid lite undervattensklippor men sedan dröjde det hela vägen till det innersta inloppet innan nästa klev på. Det var Hampus som fick en 80+ på en Fox Rage jigg. Sedan fiskade vi av ett större grynnområde som låg utanför viken och där hade vi massvis med kontakter. Hela vägen ifrån spetsen ut mot djupt vatten till den sista klacken som precis in mot land var det bra aktivitet.

Hampus med troligtvis nytt PB, det ökades dock på under dagen!

Detta koncept kopierade vi sedan i princip hela dagen med gott resultat. Jimmy smackade på dagens största i en innervik med mycket gräs, den högg över en Westin Swim 12cm och var 94cm. Totalt landade vi lite över 30 gäddor och topp fem blev 435cm vilken nog måste ses som riktigt bra med tanke på årstid och värme i vattnet!

Jimmy med dagens största på 94cm

Så roligt att ha med sig riktigt fiskeintresserade som ställer bra och kluriga frågor för att lära sig förstå både tekniker men även sätt att tänka kring fiskets platser och beten. Tack för en toppendag! Ni är varmt välkomna! //Hasse