Dags att börja tänka på fiske igen…

Vilken fantastisk skön sommar det varit! Blivit extremt lite fiske för egen del med enbart 3 kortare turer under juli. Dessa resulterade i 86 gäddor och ett gäng abborrar så fisket var bra! Dagarna har varvats med massvis av bad i vår fina pool och hantverkarliv då vi byggt pooldäcket (nästan klart!) och kaklat+ vattensäkrat duschrummet samt toaletten . Återstår såklart en hel del innan byggandet är helt klart men inom kort så kopplar vi på el och vatten vilket kommer passa som hand i handsken när hösten sakta smyger sig på.

Kalendern har påtagligt få hel lediga helger så planerar ni att boka så hör av er så vi kan passa in er vistelse i pusslet. Jag kommer snart ut med en liten kampanj med resa, boende samt guidning. Det är bara layouten som saknas så är ni intresserade av att höra om den så tag kontakt så kan jag skicka erbjudandet i textform!

Jag kommer att fiska till isarna lägger som vanligt och på menyn finns alltid gädda och abborre, öringen låter vänta på sig lite till det blir aningen kallare i vattnet och brukar gå bäst att fånga mot slutet av oktober och framåt. I år arbetar jag fyra dagar i veckan som studiolärare och har fredagarna lediga för guidningar. Skulle det vara så att ni vill guida någon annan dag så löser vi det nog med lite extra ledighet för mig aller att någon av mina hjälpguider kör!

Så här bra kan det gå när havsöringen är på gång!

Som vanligt så är det lite fisketävlingar på gång också och planerna i höst är att åtminstone vara med i Brändö fisketävling samt Getadraget. Vore roligt att drämma till med en pallplats på tävling i år då det var lite stolpe ut ifjol 🙂

Jakten pockar också på uppmärksamhet och imorgon skjuter jag årets älgprov och om två veckor är det bockjaktspremiär! Älgjakten kommer att vara ganska så begränsad för mig i år då mitt svenska jaktlag enbart blivit tilldelad ett djur då varg och björn minskat bestånden såpass att man ansåg att det var dags att minska jakten på älg och börja jaga mera björn istället! Förhoppningsvis så blir det åtminstone en tur till Hälsinglands härliga skogar innan säsongen är över där!

Imorgon drar jag ut på en morgontur med grannen, ska bli skönt att få öppna augusti kontot 😀

//Hasse