Efterleksfisket levererar 110cm!

I lördags så hjälpte jag MaPa med ett gäng från Orkla på en gäddguidning och i måndags hann jag med lite eget fiske tillsammans med Dennis.

På lördag morgon samlades det 8 personer stora gänget och delade upp sig i min o Patriks båt. Jag fick “Eliten” med Theo, Alex och Mossberg. Vi styrde båtarna åt varsitt håll och började fisket. Första halvtimmen så var lite trevande med några kontakter och någon upp. Sedan ökade Alex o Mossberg tempot och samlade på sig centimetrar för tävlingen för dagen som var att få de tre längsta gäddorna (tillsammans).

Theo nötte på men vad vi än testade så vägrade gäddorna fastna. Då efterleken inte riktigt brakat igång ännu så har inte skeddrag fungerat så bra i vår men när jag satte på ett splitternytt Rapala Nauvo i silver/blått på Theos tafs så blixtrade det till och han drog hela FEM gäddor på FEM kast! När väl Theo började leverera så rullade gäddorna in i snabb takt.

Alex bytte till en Pig shad och i första kastet så smäller det på en finare pjäs. En lång drill senare så håvar jag årsbästa för Alex på 99cm och 5,9kg. Till lunch har vi hunnit få hela 34gäddor och alla ställen vi stannat på har levererat.

Alex med 99cm och 5,9kg och Theo med en 85cm, fint dubbelhugg!

Vi samlas på ett par solvarma klippor och äter sallader från Chocklad och njuter av den fina naturen och det fantastiska fisket! Andra stoppet efter lunch håller på att leverera en riktig GRIS, Theo vågade släppa sitt skeddrag när vi fiskar riktigt grunt och fiskar en Buster mini i clownfisk kostym börjar det mullra rejält i vattenytan. En lång och riktigt tjock madam närmar sig lugnt båten, jag står med håven framme, 50cm från håvgarnet slår den majestätiskt med huvudet en gång och draget släpper och dagens största glider sakta iväg…

Theo var glödhet med sin Nauvo sked!

Fisket är bra hela dagen och vi landar över 50 gäddor i min båt med en båt topp-five på 454cm. Hela dagens vinnare återfinns i min båt med Alex som skramlat ihop hela 283cm på sina tre längsta! Matias Lampén i Patriks båt drog dagens största på 103cm och 8,1kg. Den högg på en av Mattias små abborrjiggar!!! Theo som hade det lite trögt i början lyckas fånga hela 22st under dagen, de flesta taget på samma skeddrag 🙂

Dagar som denna är det bra att ha klickers i båten 🙂

I måndags hann jag ut några timmar tillsammans med Dennis. Vi hittade rejält med efterleksgäddor och de var stora. Den största trodde jag nog skulle kliva över 10+ men den var lite för tunn då vågen stannade på 8,3kg. Längden var det minsann inte något fel på då den var hela 110cm!

Med den längden och den skallen så vore det ju inte konstigt om den varit 10+

Nästa helg blir det företagsguidning med middag i båthuset på lördagen och på söndag drar i ut i skärgården med ett gäng till mitt alldeles speciella ställe. Ska bli spännande!

//Hasse

Lekgäddor har massvis av energi, även när man ska kroka av dem 🙂 Pikeknuckles Deluxe