Anders Wiklunds avskedspresent levererar stort

Anders Wiklund har nyligen slutat som VD på Optinova och när han lämnade så hade han så omtänksamma medarbetare att de gav honom en fiskeguidning med Donningfishing i avskedsgåva. I söndags hade vi bestämt att fisket skulle ske och Anders kom till kajen med brorsan Fredrik och sönerna Anton och Felix. Det var riktigt friska vindar så gänget valde allihopa att dra på sig en flytoverall för att hålla värmen.

Viktiga första gäddan!

Vi drog iväg i strålande solsken mot första fiskestoppet. Fisket kommer snabbt igång och man ser direkt att alla fyra i båten har fiskat en del tidigare. Anders har tidigt en kontakt och kastet efteråt så landar han dagens första. Inte världens största men nog så viktig, utan den första så har man ju noll!!! Anders fortsätter att leverera både hugg och fångster på sin Pigshad i motoroilfärgen.

När vi driftat längre in i en vik så hojtar plötsligt Fredrik till “Fisk!!!”. Innan dess hade han proklamerat att han inte fått en gädda på 30 år och att alla andra runtom honom brukade få men aldrig han… Snabbt fram med håven för att säkra fisken och som på Strömsö så går det som en dans och Fredriks förbannelse är bruten (Vilket han med tydlighet skulle visa senare under dagen!).

Både Anders och Fredrik hinner dra hela 4 gäddor var innan Felix blandar sig i leken och drar sin första för dagen. Anton fiskar lugnt på och man märker att han är en van fiskare som inte blir stressad utan fiskar, byter bete efter förutsättningarna och är trygg med att det nog kommer fisk. Vilket det gör och alla i båten har fisk!

Vi har ett gäng gäddor upp innan vi drar på lunchpaus. Jag har riggat i ordning Muurikan innan vi åkte så det är “bara” att tända på och vänta på att den blir varm innan pytt i pannan och äggen åker på stekning. Som vanligt så är alla hungriga som vargar då man varit på havet en dag.

Felix med nytt PB, grattis!

Nya tag på nya vatten efter lunchen, lite mera inomskärs och med lite mera djupa vatten i närheten bådar för goda chanser till grov fisk. Det hugger fläckvis och om en har känning så har snart nästa en kontakt. Felix putsar sitt PB til 2,58 och Anton plockar en fin på 84cm och 3,8kg.

Antons största för dagen, 84cm och 3,84kg!

Gäddorna som kommer upp ökar i storlek och när det är en timme kvar av fisket så brakar det till rejält på Fredriks Westin Swim. Gäddan hugger riktigt nära båten och vattnet skummar när jag ser att den är riktigt grov och slänger mig efter håven. En galant snabbdrillning och håvning senare så är Fredriks nya PB ett faktum. Ett monster på 7,3kg och hela 103cm lång har Fredrik som inte fått en gädda på 30 år lyckats både kroka och landa under denna fisketur, storartat!

Fredrik med ren glädje, 7,3kg och 103cm.

Vi fotar och väger försiktigt med vågsäck innan Donnan med stort D får friheten åter! Vi lugnar ner oss med en fikapaus. Kaffe, läsk, drömtårta och lite Gille chokladbollar så får gänget lite energi att fiska sista halvtimmen ända in i mål.

Grymt fiskat av alla hela dagen, 24 gäddor landade med flera över 70 nån över 80 och så Fredriks koloss på 103. En magisk fiskedag, man får tacka för trevligt sällskap! Varmt välkomna åter på fiskeäventyr! //Hasse