Svensexa med bra drag!

Man är alltid lite osäker hur det ska bli när man ska plocka upp ett svensexagäng, ibland kommer de inte, är sena, är fulla och ibland kan de vara odrägliga. I lördags så möttes jag av fyra (visserligen lite trötta) herrar i god form och mycket trevliga ända från start. Offret, Mattias Måhl hade kidnappats dagen innan av bl.a. Michell, Niklas, Micke och Oscar. Michell lämnar av resten av gänget vid kajen och grabbarna får hoppa i flytoverallerna innan vi drar iväg.

Vi gör en lite längre förflyttning innan vi glider in mot gäddområdet som var målet för första stoppet. Vi fiskar av en grundkant som vetter in mot ett större grundområde med stengrynnor och lite vassar. Ser helt sjukt hett ut då vattnet är kristallklart och färgerna fantastiska. Inom kort har vi en första följare och dessa följs upp av flera till innan Oscar slår till med dagens första.

Oscar står o gör sig till med dagens första 😀

Vi har flera kontakter till men konstaterar att det nog var lite för klart och lite vind för att lura gäddorna i denna vik. Vi drar vidare till ett liknande ställe där det ser lika fint ut, dock hugger det inte trots att vi betar av ställen där jag var säker på att det skulle stå fisk. Jag tänker “nåja det lär nog lossna så småningom”, känns inte riktigt så när vi glider runt en liten holme och jag ser att det redan står en båt på stället vi är på väg till… Vi fiskar idogt vidare och vi ser att den andra båten får fiskar. När jag nästan gett upp hoppet om stället så smäller det på flera gäddor på en gång. Micke får en lite finare (uppskattad till 80+) som jag håvar, dock får jag hybris och försöker håva den ännu större gäddan som simmar tillsammans och det slutar med att båda gäddorna simmar lugnt vidare :(.

Mattias får fisk men inte gädda…

Mattias krokar på en borre och ser bister ut när han ännu inte fått någon gädda. Båten som stått länge på samma plats åker bort och jag frågar gänget om de skulle tycka att det var ok att testa helt snabbt drifta av stället för att se om vi med våra beten kan locka till lite hugg.

Lite lätt frontad men riktigt fin, 6kg och 100cm lång. Grattis Oscar!!!

Oscar som precis bytt drag till en buster II i papegojfärgen börjar fiska som i trans, han drar fisk i princip varje kast. Han drar iväg och förbi hela gänget och har inom kort landat 8 gäddor där den största var 6kg och 100cm lång! Snyggt! Det var då inte bara Oscar som fick fisk, både Micke, Niklas och Mattias drog flera gäddor men Oscar var den vassaste fiskaren fram till lunch.

Micke med sin första som jag lyckades håva!
Niklas kunde minsann han också!

Efter detta drog vi iväg till stugan de hyrt för kvällen och jag riggade i ordning Muurikan och stekte på ett rejält lass med Pytt i Panna med ett gäng ägg. Efter vi mumsat i oss huvudrätten så tog vi lite kaffe med godsaker till och myste i det fina vädret.

Mattias var superhet sista halvtimmen!

Lunchen kanske drog ut lite på tiden så det var inte speciellt mycket fisketid kvar på dagen när vi drog iväg igen. Detta till trots så var gäddorna på hugget och man använde rätt drag, just d, buster II i papegojfärg. Oscar hade gjort misstaget att byta till en offset riggad pigshad (visserligen även den i papegojfärg) och Mattias nosade reda på betet och det dröjde inte länge innan han hade fisk! Faktiskt så var det nästan bara han som drog fisk den sista timmen men de tyckte de andra var roligt då det ändå var han som var huvudpersonen för dagen! Vid femtiden så styr vi iland och ett glatt gäng stiger iland och Mattias ser att det parkerats flera bilar vid stugan och förstår att det fyllts på med mer gäng än fisketokarna 🙂

Med fem minuter av fisketiden kvar så drar Mattias sin största för dagen!

Totalt fångade vi 16st gäddor och toppen var riktigt fin med 100+cm och 6kg. Oscar var helt klart dagens fiskekung med 254 cm på sina tre längsta!

Tusen tack för en rolig dag, extra pluspoäng för det bästa svensexagäng jag haft hittills, hoppas ni hade det kanonroligt under resten av helgen!

//Hasse