22 upp i finvädret för Johannessons

Tobias Johannesson med sönerna Oscar och Simon bokade både boende och guidning via mig för en fiskeweekend på Åland. Jag plockade upp dem vid bryggan utanför deras stuga vid 10-tiden på fredagen och vi styrde direkt mot ett fiskekortsområde som låg inom bra räckhåll för deras mindre stugbåt. På väg ut visade jag lite på kartan och IRL var deras andra potentiella fiskevatten låg och vad de hette så de kunde välja fiskekort inför dag 2 då de skulle fiska själva.

Planen var att under 1-2h fiska av ett område så de skulle bli bekanta med det och sedan dra på en längre förflyttning för att fiske att område de inte skulle kunna nå med lillbåten. Tobias har redan efter några minuter på första stället både hugg och följare i samma kast. Kändes som ett riktigt hett ställe förutom det faktum att vattnet var spegelblank. Vi fiskade i ganska rask takt och det byttes beten till höger och vänster. Gult gummi hade klart mest kontakter och det är Simon som krokar på dagens första på en Westin Ricky the roach i firetiger färgen.

Simon med dagens första 🙂

Trots följare så har vi inga fler på detta ställe innan vi väljer att dra iväg till nästa fiskeområde. Efter en ca. 20 minuter lång båttur i finvädret så glider vi in på nästa område där vattnet först är mycket klarare än det förra stället. Jag får en bra känsla och tänker att där längre in i viken kommer det att bli riktigt bra… När vi närmar oss de beprövade hotspotsen så ändrar vattnet karaktär till ogenomskinligt gråvatten. Tydligen håller en arme med braxnar på att röra upp hela viken. Det kan ibland var ett lyckokast att braxnarna är på G men idag så vart resultatet klent och vi lyckades enbart felkroka en brax samt Oscar drog sin första för dagen.

Oscars första för dagen (med dagens bästa bete!)

Innan vi drog iväg till nästa hotspot så tog vi oss lite gofika med chockladboll och kanelgifflar. Vid följande stopp så drar Oscar en gädda i första kastet. Detta stället höll verkligen bra mängd med fisk men de var otroligt svårflörtade, jag tror att Tobias till sist tappade räkningen på hur många kontakter han hade där som högg eller följde men inte ville med upp.

Oscar plockade den ena gäddan efter den andra och krokade på en riktigt fin 4 kg:s dam på lite djupare vatten. Oscar hade den rätta tekniken med en buster II så lirkade han hem med extrema vevstopp och finlir så gäddorna valde hans bete framför alla våra hela tiden…

Oscar med dagens största!

Sista timmen satsade vi på stora gäddor och siktade på storgäddställena, i vanliga fall fiskar man där lite djupare och räknar inte med så mycket hugg med då det smäller så brukar det vara stort. Så var inte fallet idag, det kom faktiskt riktigt hyfsat med hugg men storleken ville inte riktigt nå de nivåer vi ville ha. Simon lyckades dock få Oscar lite nervös då han krokade en bättre firre som dock visade sig vara 3,6kg och därmed höll Oscar fortfarande undan i störst-tävlingen.

Simon med sin största för dagen, 3,6kg den högg på en STORM Seeker shad.

Efter en hel dags idogt fiskande så summerar vi 22 gäddor upp i båten, massvis med kontakter och en riktigt positiv o skön stämning i båten hela dagen! Supertack för en härlig dag, hoppas vi ses om ett tag för nya fiskefighter!