Våren är här!

Äntligen har värmen kommit och isarna börjar ge med sig. Som alltid på så väntar man ivrigt på att isen ska försvinna så man kan få komma ut på vattnet igen.

Jag har de senaste veckorna kommit ut på fiske några gånger, både havsöring, gädda och en abborre har det blivit. Innan dess så tog Ålandstidningen kontakt med mig i början av mars och ville ut på lite fiske till ett fiskereportage de skulle ha i en vårbilaga som skulle ut till alla hushåll på Åland. Det var ju ett tillfälle man inte vill missa men för er som vet hur vädret var i början av mars så vet oxå att det inte var någon lätt match. Dagen de hade bestämt var det lovat 18m/s så havsöringsfisket gick bort. Istället lyckades jag hitta en liten öppning i isen där vattnet strömmade lite mellan två vikar. Till min förvåning så lyckades vi få några gäddor 🙂

Efter detta tog vintern nytt grepp med massvis av snö och minusgrader. I början på april var det premiär för havsöringsfisket och det har blivit både havsöringar från Åland och ett gäng från Bohuslän. Roligaste hittills var när min dotter Ella hakade på en liten sväng från land en vacker lördagseftermiddag. Hon drog tre stycken på tjugo minuter och hennes livs första var en fin silvrig på 2kg jämnt!

Ellas första havsöring!

På tre turer i april har vi nu lyckats lura lite drygt hundra gäddor och har bästa dagen en topp på 511cm på de fem längsta.

Är du sugen på att besöka fiskeparadiset Åland så hör av dig så guidar jag dig till ett bra fiske! @hassedonning , hassedonning@donningfishing.com , +358 4573613353