Summering av fiskeåret 2021

Dags att samla ihop intrycken från ett lyckat år! Fisket och firman har i år fått stå tillbaka lite grann då min fru och jag bestämde oss för att satsa på ett nytt garage och pool. Det har betytt att jag fått mindre tid till annat men nog haft fullt upp ändå :). Vill det sig väl kan man från vårkanten/sommaren njuta av bastu, bubbelpool och att simma i swimmingpoolen! Återstår badrumsavdelningen i garagehuset och att bygga altanen/pooldäcket klart.

En hel del återstår att göras men det börjar likna något 😀

Jag har hunnit med nästan 60 fisketurer i år och 26 av de var guidningar så antalet guidningar ökade rejält. Nu hoppas jag bara att vi får hållas friska och att det eländiga corona-viruset lugnar ner sig så alla som bokar har möjlighet att komma utan en massa restriktioner.

Vi har landat nästan 20 (19st) 100+ med 110cm och 109cm som de två längsta gäddorna, de tog två dagar efter varandra i oktober då fisket var ruggigt hett med årets bästa guidning som resulterade i en topp 5 på fantastiska 512cm!

@Team_Haukman med Fredrik och Ackes nya PB:n 104cm och 110cm som högg i kastena efter varandra!!!

Öringsfisket hann vi nästan inte med i höstas då isarna lade tidigt och jag hade bråttom med att få garaget klart så det kunde isoleras inför vintern. Siktar på att hinna med lite mer öring nu i vinter bara vädret blir lite mer “normalt”. Som det varit nu med en massa minusgrader så gör det svårt att fiska även om det ännu går att hitta öppet vatten ut mot havet.

Min kusin Stephan med årets största öring i min båt 3,6kg och 70cm, första gången någonsin han fiskade öring!

Två kilos abborrar har vi dragit med ett par till just under kilot. Även detta fiske efter storabborren är jag sugen på att rikta in mig på i vår.

En av årets alla fina borrar denna tog Max Hammar och var 34cm!

I de tre senaste årens fiskedagbok har totalen på gädda landat på 1300+st och så även i år trots färre turer så har vi ändå lyckats få många de gånger vi varit ute. Snittet blir i år på totalen 20+/gäddor/tur och då är även öringsfiske och abborrfiske inräknat!

Bra att ha klickers i båten då gäddorna haglar in!

Jag vill passa på att tacka alla kunder för alla dessa roliga dagar på sjön under året! Trevligare och roligare jobb kan man inte ha än att ta emot taggade fiskesugna i båten :D. Tack även till alla som hjälpt till under året, fiskeguider, kompisar, frun och familjen, utan er skulle man inte få ihop det!

frozen wave against sunlight
Photo by Hernan Pauccara on Pexels.com