Stora gäddor men inte i min båt…

Vissa dagar så har man lite stolpe ut. I lördags var en sådan dag, i min båt i varje fall… Jag var ute tillsammans med Patrik Lehtonen och MaPa fishingteam som hade ett åtta personers gäng. Fyra killar Daniel, Johan, Stefan och Henrik åkte med mig. Vi fiskade i samma område med båda båtarna då vi var väldigt begränsade av vädret. Vindar på upp till 20 m/s och regn med blandning av hagel kom ibland sidlänges. Stundtals sken solen och det var otroligt vackert men alltid med en regnbåge någonstans som vittnade om att mera regn var på kommande.

Stolpe ut då vi fiskade på i princip samma område men i Patriks båt så fick man de stora att hugga, vi drog nog gädda helt okej storlekar men när vi samlas för lunch så bleknar våra rejält. Det visar sig att det andra gänget dragit 2st 90 + och en riktigt madame på hela 113cm som är lite slank över magen då hon inte väger mer än 8,5kg.

Efter en god Indigogryta under tak så styr vi ut på nya vatten och försöker leta större fisk. Det nappar på rätt bra på eftermiddagen men de riktigt stora får vi ta en annan dag. Bäst fiskar Daniel i min båt med en topp tre på 80, 80 och 77cm vilket ger honom en andra plats i “tävlingen” för dagen.

Tack för en frisk dag, hoppas vi får lite skönare väder nästa gång 🙂

//Hasse