@Team_Haukman tar 512cm på fem längsta!

@Team_Haukman består av Felix Lemström, hans bror Acke samt “the prospect” Fredrik. De hade bokat in denna helg för fiske med mig med mål att få lite mer och lite större fiskar än de fått tidigare. Killarna är ivriga fiskare och så sent som veckan innan hade Acke ökat sitt PB till 102cm.

Lördagen lovade kraftiga vindar och vi valde fiskeställe så vi kunde söka lite lugn med jämna mellanrum genom korta förflyttningar. Första timmen var stendöd, vilket var helt ok då vi letade grov gädda över djupare vatten. De hade massvis av frågor kring hur jag tänkte kring djup, betens rörelse och hur man lär sig hålla betet på en viss nivå över botten. Riktigt kul med intresserade sportfiskare som vill lära sig nytt!

Acke uppgraderar sitt PB med 1cm till 103cm

Acke drar efter dryga timmen upp en 76cm på sin Pig Shad Jr pearl White. Ganska snart så har även brorsan dragit en bättre på 86cm. Det börjar bli mer kontakter och vi har skramlat ihop 6 gäddor innan vi flyttar oss vidare. In i en “heaven or hell” vik där man kan nolla eller lyckas… Vi nöter på och har lite kontakter men har svårt att få gäddorna att fastna. När det hugger på Ackes spö så känns det som en helt vanlig cykelpump tills vi plötsligt ser den och det blir fart i båten. Väl i håven konstaterar vi att den är bra men det är först när jag lyfter upp den som vi ser att den är riktigt lång. 103cm och 6,92 kg mäter den in på och Acke har plussat sitt PB med 1 cm 🙂

Vi flyttar o äter lite medhavd lunch. Efter ett par timmar av lite segare fiske (som det ofta kan vara mitt på dagen) så ökar vinden på lite grann och vi åker o kastar av vassar där vinden smeker på. Utanför en av vassarna går en längre grynna som jag styr ut till och berättar att här brukar det gå sik och ibland någon stor gädda.

110cm och än fin ökning av pb igen!

BOOM första kastet för Acke så levererar han en grov fin gädda på hela 110cm och 8,16kg. Medan vi ännu mäter hans gädda så står Fredrik i fören och ropar till. En madam till har bitit på hans bete och håven frigörs och landas med nöd o näppe då kroken fastnar när Acke ska håva. Fredrik putsar sitt gamla PB som var under 80cm till hela 104cm och 7,23kg! Helt otroligt med två sådana fina gäddor på samma plats kasten efter varandra 😀

Fredrik ökade från under 80cm till 104cm!

Vi är tvungna att sätta oss ner och pusta lite grann medan vi försöker smälta dagen. Felix som dock också är sugen på att sätt nytt PB fiskar som en tok ända till vi måste åka iland! Första dagen lämnar oss med en topp på 483cm på fem gäddor!!!

Söndagen börjar med en längre transport till havs innan vi kommer till fiskespotsen för dagen. Precis som gårdagen börjar det med trögt fiske och vi får täcka ganska mycket vatten innan det börjar hugga när vi kommer in i ett sund. Med jämna mellanrum hoppar det en cykelpump över betena men inga stora fiskar. I området simmar grova abborrar så Felix och jag fiskar med abborrbeten för att försöka lura någon bamse!

Snart hittar vi ett område som håller massvis med gädda och huggen formligen haglar in till höger och vänster. Många är små men med jämna mellanrum stöter vi på någon 80+. Jag och Felix står fortfarande med abborrjiggarna på och det hugger bra på dem med. Felix har ett riktigt UL-spö så han får verkligen drilla när de större biter på.

Felix efter MEGAdrill på UL-spö nytt PB på gädda! 97cm

UL-spöt får verkligen bekänna färg när en riktigt fin bit hugger. Felix står bra länge bak i båten och pustar och stånkar. När den äntligen landas så har han nytt PB 97cm och 5,53kg! Helt överlycklig och svettig så tar vi lite bilder innan den piggt simmar tillbaka. Jag hinner med att fånga en abborre på 500g innan flyttar till nya jaktmarker.

Vi lunchar och flyttar oss i det klara vattnet, när vi glider fram i ett grundområde ser vi gäddor till kors o tvärs. De simmar efter och hugger titt som tätt. Fredrik plockar fram GoPro:n och filmar när gäddorna surrar runt båten och hugger efter dragen. Ska bli kul att se deras film!

Denna kommer inte in på topp fem men 88cm är fint ändå 🙂

Ställe efter ställe levererar en eller flera gäddor men inga flera abborrar trots idogt sökanda av mig o Felix. Till sist drar jag min sista joker och vi styr in i en liten pyts där gäddor o abborrar trängs och slutligen levererar Felix! På hans trogna lilla gula jigg så smaskar en kanonborre på. Den känns om en gädda men är grön o svart randig 🙂 Väl i håven så brister det nästan för Felix så glad som han är. En dröm går i uppfyllelse, 1,02kg och 45cm, grattis Felix!

Felix kämpade hela dagen för att fånga denna trofé! 1.02kg och 45cm!

Klockan går mot kväll när vi styr hemåt efter att ha landat hela 78 gäddor på en dag och totalt 107 st på två, med en totallängd på 512cm vilket är en av mina bästa guidningar hittills!

Tackar för en mycket bra helg! Vi ses nästa höst om inte förr!

//Hasse