Grabbarna Hammar vet hur man fiskar! 8,36kg 109cm på topp!

I fredags mötte jag upp Sigge och Max med sin pappa Tom Hammar nere vid bryggan vid stugan de hade hyrt för helgen. Regnet smattrade ner och det blåste rätt rejält men det var inget som gänget verkade ta notis om utan snabbt på med flytoverallerna och iväg. Vi inledde med att fiska lite runt området där stugan låg för att de skulle få en överblick över hur man kunde fiska där.

Max med 34cm abborre, Perchfight approved!

Ganska snabbt har både Max och Sigge landat sina första för dagen. Det märktes att killarna var vana fiskare betena flög alla världens väg när de tog i o kastade för kung o fosterland 🙂 Max hann plocka ett par till innan Tom fick lov att öppna sitt konto. Innan vi drar iväg till nästa fiskeplats så har vi fått 6-7 gäddor och en fin abborre.

Max med en av de första för dagen

Efter en först ganska skumpig åktur så kommer vi inomskärs och bestämmer oss för lite jiggfiske efter abborrar. Letar lite med lodet först och börjar dunka botten då man ser borrarna stå tryckta mot botten. Trots ivriga fiskare så hugger de inte fast vi testar olika modeller av jigg o skalle samt även testar balanspilkar. När jag sätter på en häckla åt killarna så händer det grejer, riktigt pyttesmå borrar hugger och även strömming. Abborrarna står på botten och strömmingen en bit ovanför. Riktigt maffiga strömmingar i “böcklingsize” kom upp och ofta abborrar på nedersta krokarna och sedan strömming på de övre. Tom lyckades jigga upp en “normal” size på en vanlig jigg.

Nu börjar vi snacka size på Max strömming!

Vi plockade undan abborrprylarna och siktade på gädda igen. Vips, ny plats och gäddorna är på G igen. Max har fått igång fisket med en liten Westin swim i rödsvart. Tom har stora Westin i abborkostym när det knakar till i grejerna. En lugn men tung fight innan vi kan se den riktigt stora madamen. Lite rusk o skak men håvningen går bra!

AJ, rekommenderas ej!

Westinarn sitter bara fast med en krok med långt nere i svalget, jag får lov att hålla gäddan med vänstern och använda långtången för att få loss. Precis när kroken börjar lossa så reagerar gäddan och vrider sin tunga kropp och jag kan se o känna när den främre lösa kroken går in o igenom vänster ringfinger. Blir till att ta ett snabbt beslut då en kroken sitter i gäddan o andra i mig. Jag tar min tång o tar ett fast grepp om kroken och rycker den rakt ut mitt finger. Gick bra men var inte skönt…

Gädda så det räcker åt alla!

När vi mäter och väger gädda konstaterar Tom att det var nytt PB för honom, 8,36kg och 109cm! Efter fotografering så simmar den snabbt iväg på nya äventyr. Vi har flera hugg och några sitter för killarna, Tom är superhet med sin Westin och har flera kontakter.

Sigge med en finare pjäs!

Tiden går fort när man har roligt och vi konstaterar att det är hög tid för lunch. Vi styr till ett skyddat gatt där vi sätter igång grillen och medan vi väntar på att den ska bli varm så hinner Max o Sigge dra varsin gädda från strandkanten. Precis lagom till att burgarna grillat klart kommer en ordentlig front med ösregn och riktigt starka kastvindar så hela min fina “buffelinje” håller på att blåsa iväg. Tom räddar tack o lov grejerna så vi kan komma igång med krubbet.

Lugnet innan stormen!

Efter lunch fortsätter det blåsa rätt hårt så vi väljer att fiska i skydd från vinden. Det funkar riktigt bra det med och innan vi är klara så har Sigge med sitt sista kast fångat den 29:e gäddan för dagen i båten! Fantastiskt bra jobbat! Har aldrig haft två elvaåringar i båten som haft sån bra koll på kast/fisketeknik!

Otroligt nog så vill de fortsätta fiska så fort de kommer iland trots att vi kört 10.00 – 17.30 😀

Tack Tom, Sigge & Max för en fantastisk dag!