Testfiske av nytt område gav 49 gäddor!

Igår tog jag med mig min far och Dennis och drog ut till att för oss helt okänt vatten. Ingen av oss hade doppat ett drag där men vi kom hyfsat förberedda då både Dennis och jag hade spenderat nån timme med att studera flygbilderna på lantmäteriets hemsida. Vi började med att kort jigga i ett sund och mycket riktigt så fanns det abborrar där :). När det var avcheckat så började vi det “riktiga” testfisket. Elmotorn i på läge fem med riktning längs stranden, ca. 1 knop höll vi då vi verkligen hinna täcka så mycket som möjligt! Dennis kniper en gädda på första kastet! Känns coolt att vi prickat ett bra ställe direkt 🙂

Sedan ramlar gäddorna in i ganska jämn takt, inga monster men fina pigga gäddor. Innan lunchstoppet så har vi hunnit upp i 20 gäddor och flera olika miljöer, bergskanter, vassar, grynnor… Generellt så är det det grunda fisket vi kör. När man börjar ett område så är det ofta så jag börjar, fiska grunt hitta mönster och strukturer för att sedan kunna leta djupkanter och hålor när man har bättre koll på området! Djupkanter och hålor får vi vänta med till nästa gång!

Det var naturtroget eller röd/orange som var mönstret för dagen, spelade inte så stor roll vilket bete utan skedar, Westin swim, Westin Ricky the roach, Rapala peto, Buster II funkade bra. Innan dagen var slut hade vi krokat tre 80+ och en total på 49 gäddor vilket är sjukt mycket bättre än jag kunnat föreställa mig på ett testfiske! Otroligt roligt att hitta “nya” vatten som håller så mycket fisk. Skönt att ha ett bra område till i ryggen nu när man har lite mer bokningar och körningar och verkligen inte vill matta ut de ställen man fiskar på.

Tack storfiskaren Dennis som tog dagens största och tack pappa Elof för att du tog dig tid att hjälpa till!

//Hasse