Roligt fiske med Kolle & CO

Återigen en blåsig dag på sjön idag. Vädret till trots så var det tio personer stora gänget på glatt humör redan före nio på morgonen när jag och Patrik mötte upp nere vid båthuset. Vi delade ut flyoveraller så att alla skulle hålla sig varma o sköna i busvädret. Vi bestämde också tidig lunch i båthuset och därefter skulle vi bestämma hur dagens skulle se ut beroende på väder o vind.

Sex pers hoppade i Patriks båt och jag fick järngänget i form av Kolle, Hampus, Tomas och Larsan. Tomas hade varit med o fiskat för tre år sedan och då varit den enda som nollat så han hade pressen på sig för att slippa alla glirningar.

Tomas ska nog slippa glirningar nu för han var nämligen först av alla att få fisk och därmed ta priset “första fisk” vilket är det enda säkra kortet att behålla dagen ut. Störst fisk och antal lagen emellan var de övriga kategorierna. Fram till lunch har vi dragit upp 8 gäddor och ligger steget före den andra båten trots att de dragit 10st men då de hade 2 fler personer i båten så hade det bestämts att det skulle beräknas med en koefficient 0,75 för att jämna ut personskillnaden. Märks att dessa fastighetshajar kan sina beräkningar 🙂

Lunchen var en mysig och mumsig historia med god köttgryta från Indigo och mys i det rustika båthuset. Alla var fortfarande sugna på att fiska vidare så vi fick nya deadlines innan kaffe o fikat var i kistan. Mitt gäng var riktigt taggade att hålla avståndet till det andra laget så vi körde full fart mot hotspotsen. Väl framme högg det på första kastet för Hampus. Kort senare så har även Kolle en till upp. Sen dör fisket ut ett tag och grabbarna börjar bli lite stressade över att kanske de andra har fått mer. Efter den elfte gäddan så konstaterar vi att vi nog borde ha antalspoängen men vi vet att de andra har en större gädda än oss.

Ingen minns en fegis, så vi styr iväg mot storgäddshaket för att ha 20 minuter på oss att avsluta denna fina fiskedag med tunggung. På med större beten av olika slag, lite instruktioner om hur vi ska fiska dem och så… Ingen mer firre, dock så räcker antalet och den första gäddan för “mitt” lag att ta hem dagen, eller hur var det egentligen… Kan tro att detta kommer ett diskuteras länge ännu 🙂

Kolle var kung i min båt med hela 5 egna noteringar, snyggt! Bästa bete var lilla Rapala Peto i rödsvart kostym.

Tack för en skön dag!

//Hasse

Ett riktigt glatt gäng efter en fartfylld fiskedag 😀