Harrys El på en blåsig historia

MaPa fishing team hade bokat in mig som en av guiderna när Harrys El för 15:e året i rad hade heldagsfisketävling med personalsamkväm! Som vanligt så dukade vi upp Ålandspannkaka med Aalborg lagom till alla hunnit hoppa i sina flytoveraller. Patrik drog välkomstsnacket och konstaterade att vi hade en dag med starka vindar framför oss.

Då det är en personlig tävling och de fyra största gäddorna premieras så kan denna tävling avgöras i sista kasten vilket påfallande ofta händer! Jag drog fyra duktiga fiskare då det var min tur att dra besättning, Niklas, Jan, Jonas och Robert! Väl i båten så riggade vi spön och beten i ordning då det vinden ven runt öronen så var det lättare att göra vid kaj än ute i vågorna. Första stället gav noll kontakter, vi hade fiskat av ett grund område med kanter som låg i vind. Vi styrde vidare mot en halvdjup vass som låg i lä, tog inte länge innan Jonas har första kontakten och tappar den men han revanscherar sig snabbt och har snart landat dagens första! Niklas replikerar innan jag ens hinner få Jonas ur håven.

Jonas och Niklas första gäddor för dagen

Just Jonas och Niklas lyckas kroka varsin till innan lunch medan Jan och Robert fiskar tomt. Vi lunchar som vanligt på Dinos med mumsig fisksoppa och bra stämning innan vi drar vidare till nya jaktmarker. Denna gång är det kappkörning till första ställen och vi lyckas efter en liten fuling manövrera oss längst in i en vik där alla ville vara. Jag sätter på en Buster II i lila kostym åt Jan och på andra kastet drar han båtens största gädda för dagen 3,4kg!

Jan med dagens största i min båt, 3,4kg

Jan fortsätter dra nästa gädda genom ett otroligt sakta lirkande hemtaget bete, vi döper snabbt metoden till Dalai Lama, då Jan sitter med benen i kors och nästan ser ut som han är i trans när han fiskar!

Niklas plockar en på Onduspoon och Jonas lyckas fånga en brax på sitt blå silver “Suomi” drag som han vägrar släppa (helt rätt då det var bästa betet för dagen!). Vi stannar på kaffe tillsammans med de andra och jag får via de andra guiderna höra att Jans gädda för närvarande är andra störst under dagen så här långt.

Ser ut som det går vilt till under kaffet men det var nog bara fotografen som var skakig på handen 🙂

Efter kaffet gör jag ett längre förflyttning som levererar lite mer fisk och äntligen kan Robert checka in sin första fisk för dagen på ett blått Utö, 2,81kg!

Robert lovade leverera efter kl 16 och mycket riktigt 16:07 kom denna!

Vi kör på ända in i kaklet och kommer iland prick 17.30 med 15 landade fiskar och vad det visar sig den tredje största fisken av alla de 30 fiskande! Jag får ödmjukt tacka besättningen och MaPa fishing team för en rolig dag!

//Hasse