Sommarfiske med massvis av gädda!

För två veckor sedan hade jag med mig kompisgänget som har som tradition att göra en heldagsfiske tillsammans varje sommar. Kapten Donning, Dennis Palin, Marcus Donning, Mikael Rönn, Kim Virtanen och Jan Aalto var redo redan lite efter nio på morgonen.

Puttrar ut mot första stoppet

Vi hade turen att ha valt en dag då värmen gått ner lite grann och det var ganska friska vindar i motsats till värmeböljan som trögat till fisket tidigare. Nu var gäddorna sjukt på hugget, inom tio minuter från det vi började fiska så hade vi redan fångat över 6st. Gäddorna högg på lite allt möjligt som jiggar, jerkar och skeddrag, man skulle helst gör nåt litet vevstopp men ändå hålla hyfsat hög invevningshastighet.

Macke med nytt pb på 96cm och 4,7kg!

Innan det sena lunchstoppet så har vi hunnit landa över 50 gäddor och 6st av dessa var över 4kg! Macke som innan dagen börjat hade fångat två gäddor i livet har fångat hela 10st själv och en riktigt fin på 4,7kg och 96cm. Själv lyckades jag kroka en 101cm och 6,3kg på en Westin swim.

Dagens största! 101cm 6,3kg

Vi drog iväg till Lolo’s Seaside Café på lunch. Mumsiga burgare och svala drycker, ett besök rekommenderas om man har vägarna förbi!

Vackert och mumsigt på Lolo’s!

Lite dåsiga efter långlunchen så byter vi område och fiskar vidare. Mera abborrar och mindre gäddor under eftermiddagsfisket som vi kör på några timmar innan vi styr mot bad och middagssittning. Medan grillen värms upp och potatisen myser i ugnen så badar vi Jacuzzi. Lite mindre vatten i badet efter 6st småttingar i 100+ klassen fått plaska runt lite 😀

Till middag så styrde Macke upp en sallad, Micke o Dennis basade över grillningen av den hängmörade ytterfilen och grillosten. Om vi var dåsiga efter lunchen så var det inget mot vad vi var efter middagen, ett par röster hördes till och med yttra att det var nog färdigfiskat och att man nog minsann kunde ta en tupplur istället!

Till deras försvar kan man kanske ge dem att de var lite mosiga och oerfarna då de inte fiskat sen sist vilket varierade ifrån paus på ett år till som mest ett litet fiskeuppehåll på 35år 😮 !

Aalto med en fin 90+ pjäs!

Efter lite övertalning så drog vi iväg på två timmar “smash and grab” fiske där gäddorna stod supergrunt och man kunde se plogen komma efter draget innan hugget kom. Alla kanske inte var superaktiva men det fångades bra med fisk både gädda och abborre sista timmen!

En av alla de fina abborrar vi drog under dagen!

Totalt sett så blev det en superdag med skrattmusklerna möra och munlädret slitet. Alltid lika kul att hinna ikapp kompisarnas “liv” då man inte hinner o kan träffas så ofta. Fisket var långt över förväntat med bättre mängd och framför allt storlek som man inte alltid lyckas vaska fram mitt i juli. 86st gäddor med 5st över 90 cm och ett gäng abborrar är ett fantastiskt julifacit!

Riktigt skönt gäng!

Som lite krona på verket så lyckas båten fånga en gädda det sista som händer! När jag ska åka o lämna av gänget så trimmar jag ut motorn i det grunda vattnet till propellern tappar greppet varvid jag drar av på gasen samtidigt som jag tiltar upp motorn. Detta ger upphov till en mini-tsunami som sveper in över aktern och mitt i allt så har vi en tvåkilos gädda som sprattlar i motorbrunnen! Blir till att skratta så man kiknar igen!

Den här lilla krabaten valde att hoppa upp i båten! Skönt avslut på en fantastisk dag!

Tack killar, längtar redan till nästa år!

//Eders fiskeguide