Ivriga fiskare i båten!

Igår hade jag besök av inte mindre än fem stycken 10 åriga grabbar, Frans, Joel, Felix, Elias och Alve som hängde med på en tretimmars tur. Ifjol var Frans och Joel med ut och fångade sina första gäddor och Frans mamma Lina höll i trådarna i år och fick med några kompisar till.

Alve som CO-pilot

Med friska vindar från syd puttrade vi iväg och jag körde en liten säkerhetsgenomgång innan första fiskestoppet. Viktigt med keps o solbrillor så huvudet är skyddat för vassa krokar. Dessutom kan det vara bra med lite koll på hur man ska svinga spöet i båten. Det visade sig under dagen att grabbarna hade superkoll hur man gör!

Felix och Alve har precis kommit igång med fisket.

Elias var lite tidigare än de andra till samlingen så han hann med ett kast från akterdäcket innan de andra kom, han fick napp i första kastet direkt vid bryggan! Gäddan skakade dock loss sig innan vi hann landa den. Det där med att lossa var en riktigt vanlig företeelse under dagen, vi tappade mängder med gäddor då de var helt sjövilda när de högg.

Felix livs första gädda på fina 2.07kg! Bravo!

Efter ca. 20 minuters fiskande landade Felix den första gäddan för dagen och LIVET, en fin gädda på strax över 2 kilo högg på hans Westin swim i gösfärgen. Sedan tog det inte länge innan han fångade en till. Snart har alla i båten haft hugg och man ser hur de agerar som grupp när någon har ett hugg så ropar den till och ser till så att de andra vet var den är och vart de ska kasta, snacka om teamwork!

Frans första för dagen.

Efter en liten genomgång om hur man gör mothugg så börjar de landade gäddorna rulla in för gänget. Frans plockar två i rask takt, en som är nytt PB då den väger in på 3,2kg och är 83cm lång! Sedan hugger det för Alve och hans första för dagen är bärgad.

3,2kg och 83cm lyder Frans nya PB
Alve med en 2,5 kilos

Vi gör en lite längre förflyttning och passar på att fika med läsk, bullar och Oreo’s medan elmotorn tar oss dit vi behöver. Joel fiskar med en liten Rapala Peto och drar ett kast in på riktigt grunt vatten och med ett plask så hugger hans första för dagen.

Denna högg för Joel på supergrunt vatten så det bara sprätte skum i ytan!

Elias som hade hugg redan innan fisketuren började börjar bli lite frustrerad över att alla de hugg han haft inte sitter kvar. Vi pratar lite o säger att “mothugget ska vara stenhårt” och inte långt därefter är lyckan total då alla i båten har fått fisk. Fisket och grabbarna rullar på och jag har helt fullt upp med att kroka av gäddor reda upp småtrassel och byta drag. Såpass fullt upp att grabbarna börjar håva själv när jag inte hinner med :D.

Elias vågade hålla sin första för dagen utan handskar!

Sista 15 minuterna hugger det hejvilt och trots man märker att koncentrationen har falnat lite så landas gäddor var o varannan minut. Slutresultatet blir riktigt bra med hela 17 gäddor på 3 timmars fiske och Frans ståtar som dagens fiskare då han både tog den största för dagen på 3,2kg och hade flest noteringar med hela fem gäddor själv.

Dagens bete var helt klart Westin swim i olika färger. Skedrag av olika slag och Rapala Peto levererade också flera gäddor. Efter guidningen kom grabbarna tillbaka och fotograferade dragen så de kunde åka o köpa egna!

Guiden förevisar dagens drag och “warface” för fiske 😀

Alla skötte sig exemplariskt, var duktiga fiskare och artiga och ödmjuka när de behövde hjälp eller pepp! Tusen tack för en rolig fiskedag! //Hasse