Nytt PB för Lindfors och svensexa med nakenhopp

Har hunnit med två turer mellan allt byggande som jag håller på med här hemma. Förra veckan var Dennis, Anders Karlsson och Hans Lindfors med ut på en halvdagsfisketur. Dagen började bra med fint väder och redan på första driften så klipper en riktigt kraftfull gädda över Hasse Lindfors Westin swim i göskostym. Efter en värre drillning så löser Karlsson allting med en snygg håvning!

Lindfors nya PB lyder 5,2kg och 96cm!

Vi fiskar vidare och det går lite trögt ett tag men skam den som ger sig. När vi byter till skeddrag så börjar huggen smattra in. Vi hinner få oss en rejäl skur regn på oss innan solen kliver fram igen och vi sitter ute i öppna havet o fikar med bara vatten som bakgrund. Sista timmen hugger gäddorna som besatta och vi hinner nästan skrapa ihop 40 gäddor på de timmar vi är ute på sjön! Bra jobbat grabbar, i år tror jag att mitt lag lyckades slå Bredbolstad kickers 😀

I lördags hjälpte jag MaPafishingteam med en halvdagsguidning. Det var ett gäng på 10 herrar från spridda ställen i Finland som samlats för en svensexa här på Åland. Roligt när de var pigga o fräscha vid tiotiden när de kommer ner till kajen där vi står med båtarna och väntar. De hade varit på Åland ända sedan torsdagen och hade hunnit med både det ena och det andra! De fyra killarna jag hade i båten fick kämpa på i över en timme innan de landade den första gäddan men då slog Daniel till och tog dagens största som han vann deltävling fiskeguidning på 🙂 Riktigt mysigt gäng som fiskade, fikade och även hann med ett 10-metershopp “nakkupelle” innan ösregnet drog in och vi avrundade dagen!

Nu är det en del bokade turer på kommande, det finns ännu lediga helger i september för den som är sugen att åka ut o fiska i den åländska skärgården! Hör av er så ordnar vi en tur!

//Hasse Donning