Massvis av fiske

Har varit mycket på gång som vanligt i slutet av maj/början av juni. Betygsättning, skolavslutningar, guidningar, bygge och såklart efterleksfiske 🙂 . Jag har hunnit med 5 fisken sedan 1 juni här kommer en summering:

Började på tisdagen den 2 juni då jag och de andra lärarna i årkurs fyra tog med oss klasserna på cykelutflykt med lite olika aktiviteter. Min aktivitet var såklart fiske så jag hade åkt i förväg och riggat iordning 5 lite lättare spön som passade för nybörjare. Eleverna var oerhört duktiga och innan dagen var över så var det många av de över 60 eleverna som hade snajat kasttekniken med haspelrulle. Lite trassel ibland men inga krokningar och Anton lyckades kroka en 3kgs gädda!

Onsdagen följdes upp med att ta med de i årskurs sju som hade valt fiske för sin temadag. Jag och Kim Åstrand plockade upp 8 elever i två båtar och riggade dem med spön och utrustning. Gäddorna var bra på G och före lunch så hade vi 21gäddor upp. Efter lunch plockade vi fram pilkspöna och drog strömming. Tack för en superdag!

På fredagen så hade MaPa bokat in mig för att köra en av båtarna när IP-connect skulle ha utedag med fiske. Jag hade med mig Ted Häggblom, Göran Rundberg, Markus Malm och Algot Lundström i min båt. Det började nästan direkt med en hel del hugg men otroligt svårt att få gäddorna att sitta kvar. Innan lunch har vi 7 gäddor och är rejält omfiskade av den andra båten. Dock har vi lätt dagens fångst då Göran fastnade på kroken vid ett utkast. En 12cm Westin swim satte sig med ena trekroken djupt in i Görans överarm. Jag konstaterade att den satt så att det inte gick att vrida kroken igenom huden så man kunde klippa hullingen. Göran fick frågan om vi skulle rycka ut den eller åka in med honom till sjukhuset och Han tog blixtsnabbt beslutet att rycka var det som gällde. Tvåhandsgrepp på tången, patienten fick blunda och så RYCK. Göran blinkade knappt till och problemet var ur världen efter lite sårtvätt och omplåstring. Efter lunch hittade vi flytet och innan dagen var över hade vi fångat över 30 gäddor! Tack för en fin dag!

För att toppa av veckan med lite eget fiske så drog jag och Dennis ut fyra timmar på söndagen i finvädret. Efterleksgäddorna var som tokiga och Dennis lyckades kroka en fin madam på 105cm 8,41cm. Han hade dessutom tagit en 8,74 med en längd på 110cm tidigare under veckan. Jag kom aldrig om honom i storlek denna eftermiddag men fick i alla fall två 5+:are med längderna 97cm och 93cm. Riktigt actionfylld eftermiddag! Tack Dennis!