VVS-Kylcenter levererar!

I lördags så hade VVS-Kylcenter personalevent tillsammans med mig. Det var första gången Donningfishing arrangerade en flerbåtsguidning i egen regi. Med som hjälpguider var Johan Danielsson från MaPa, Dennis Palin och Peter Selander från Norrö stugby.

Peter Selander o Dennis Palin, taggade guider!

Hela gänget på totalt 16 personer samlades på bryggorna nedanför Club Marin och efter lite fiskesnack och lottning av lagen så drog vi iväg. Alexander Westerlund lär ska ha varit den första att få fisk och nog så viktigt är att någon får den första för annars får man ju ingen! I min båt hade jag Patrik, Mats och Alfons. Patrik var tydlig med att han inte var rutinerad fiskare och att han nog kanske inte skulle få något men ack så fel han hade. Patrik hinner både ha flera hugg och landa dagens första innan Alfons krokar på sin första för dagen. Det var Patriks första gädda någonsin och vad det ser ut så är det nog inte den sista heller 🙂

Patriks livs första gädda!

Vi byter vik och Patrik blixtrar till igen på samma skeddrag som tidigare, RAN-draget av Westin. Denna gång så är det inte bara en 72cm som knakar på utan det är en riktigt fet dam på 91cm och hela 5,5kg. I samma vik fick vi några till innan lunchen.

Patriks tredje gädda, 91cm 5,5kg!

Jag och min kära fru Kicki hade kvällen innan stekt och kokat ihop en riktigt smarrig kyklinggryta med parmesan och pasta till. God måste den ha varit för lovorden haglade när vi satt på klipporna ute på Saltholm och njöt i finvädret. Efter samkväm, kaffe med tillbehör och vila så drog vi iväg på pass två.

Krävdes en hel arsenal av grytor för att mata 16 personer 🙂

Patrik som hade trott (jag med) att hans gädda skulle ta ledningen misstog sig då Jimmy Henriksson hade lirkat upp en 95:a på över 6kg i Peters båt. Detta gjorde att vi kände pressen att leta upp större gäddor i vikar och sund och hela gänget fiskade som i trans. De första timmarna efter lunch var riktigt tröga och vi hade svårt att hitta fisk. Vi var inte de enda som hade det klurigt i Johans båt hade de 14 gäddor till lunch men lirkade enbart upp 3 st på eftermiddagen. De var med sina 17 de som fick flest i sin båt!

Så här glad blev Rikard när han äntligen fick sin första för dagen!

Dennis hade riktigt svårt att få fiskeproffset Rikard Sundeling att få nån gröning att fastna på krokarna. Elin som också var med i båten drog fisk men inte Rikard. Skam den som ger sig, de nötte på och sista halvtimmen sliter Rikard upp 4st fina gäddor och Elin putsar sitt PB med en superfin 87:a.

Så här glad blir Rikard när Elin får fisk! Elins nya pb på 87cm

Väl i mål kl 17 så konstaterar vi att alla utom en har fått fisk av hela gänget. Flera riktigt fina gäddor såg till under dagen och topp tre var Jimmy Henriksson 95cm, Patrik 91cm, Elin Wicksell 87cm. Totalt landades ett 40-tal gäddor.

Stort tack till hela personalen på VVS-kylcenter och extra tack till dig Micke Öhman som hållit i trådarna och kommunikationen!

Vi syns igen om ett år!

Eders guide, Hasse Donning

Amadeus filosoferar över denna 78 centimeter långa gäddans vara eller icke vara