Blandade resultat med 105cm på topp

Jag har hunnit med tre kortare turer under fredag till söndag förra veckan. Lite tripp, trapp trull skulle man kunna säga då fredagens tre timmars fiske med Dennis var riktigt hett då vi äntligen lyckades hitta efterleksgäddorna ute på lite gräsflak där vi var. Bra fart på fiskarna och fina storlekar.

Störst och busigast var när jag tog hem min ABU Atom 55gr och precis vid båten ser att det glider en bättre gädda efter draget. Jag gör en figur-8 med spöt och innan jag hinner varvet klart så biter gäddan över skeden. Med noll lina ute så smäller jag i ett mothugg och i mikrosekunden efter så vrider jag slirspärren lösare så gäddan kan dra iväg. Efter några rusningar så närmar sig gäddan o vi ser att den sitter dåligt med enbart en krok av trekroken sitter längst ut i läppen. Dennis ska håva med sin lilla håv och krokar draget i nätet. Jaha tänker jag det var den gäddan men Dennis slänger sig över relingen med håven i högsta hugg och fångar in den smått konfunderade gäddan. Samtidigt som han gör detta så knuffar han min hela Planolåda med skeddrag i sjön. Innan jag hinner tänka så har han fiskat upp den med. KAOS, men allt gick ju bra! Gäddan vägde in på fina 7,33kg och var hela 105cm lång.

Klassisk kaosgädda i båten 😀

På lördagen så hjälpte jag Patrik Lehtonen i MaPafishingteam med en större guidning. Jag körde MaPas stora Rönnqvist med fem ivriga fiskare i båten, Inna, Angela, Elina, Ati och Stefan. Vi drog iväg vid tiotiden och så fort gänget fått testa sig fram med tekniken lite grann så drar Inna dagens första på en liten Westin swim. Vartefter tekniken blir bättre och kasten längre så börjar det komma fisk lite här och där. Elina har flera fiskar på men de vägrar komma med ända till båten.

Innas andra gädda, hon ville vara med på bild men väl Angela och Elina!

Efter två timmar så är det dags för lunchfika på en holme tillsammans med de övriga båtarna. Förutom Patrik så var Tomas Strandvik, Roger Nordlund och Bo-Erik Westberg med och körde på Ålands Industriarbetares gäng på hela 21 personer. Fram till lunch hade vi 7 gäddor i båten med Inna som mängd ledare på 3st och Ati med den största på lite över 1,5kg.

Efter lunch hittar vi på gäddorna nästan omgående och Ati ökar storleken samt Elina drar sin första för dagen. När tiden börjar rinna ut är det enbart Stefan som inte ännu fått något men han vet att han året innan klippte två stycken de sista 20 minutrarna och mycket riktigt så klipper han en gäddrackare på sista stoppet! Fisk till alla i båten och totalt 13st upp! Tack för en riktigt skön dag på sjön!

På söndagen så hörde Dennis och Aalto av sig o hörde om jag ville hänga med en sväng på kvällen till ett ställe där jag aldrig fiskat förut så jag kunde inte tacka nej :). Vi fiskade längst ut i ett större vik-system med hyfsat djupa vassar och större djup utanför. Vi så otroligt heta ställen men förutom ett par riktigt fina ekon på lodet så var det stendött. Det dök upp ett stort vrak på sideimagen när vi letade betesfisk. Riktigt coolt, kan tänka mig att det lär finnas en och annan abborre runt det lite längre fram i sommar och höst, det måste jag testa!

Vraket finns med på museibyråns vrakkarta så vi hittade inget nytt vrak.

Så stort på fredagen lite mindre på lördagen och noll på söndagen, tripp, trapp, trull…

Till helgen blir det storkörning för VVS/Kylcenter det ska bli riktigt kul!

//Hasse