6,1kg och bra med abborre!

Dennis Palin hängde med ut en ruggig eftermiddag i veckan på lite gädd- och abborrfiske. Vi började med att jigga abborre. Första fisken som hugger på Dennis UL-spö är en 4kgs gädda, det blir en lång fight innan den kan krokas av. Sen börjar det smälla på abborrar. Trots att det blåste som bara den så lyckades vi bra med jiggfisket, tricket var att ha riktigt tunga skallar på de små jiggarna så att man fick ner dom hela vägen till botten och hade någorlunda kontakt med betet. Under den timme som vi jiggade fick vi tjugo abborrar och 4 gäddor. Sen ställde vi om fisket till enbart gädda och började metodiskt leta oss fram. Precis som tidigare veckor så fanns inget tydligt mönster på vilka beten som gällde utan det högg på både wobblers, skeddrag och gummi. På en djupkant testar jag en Fox rage shad med en enkel jiggskalle. Det smäller på en riktigt fet dam precis efter jag dunkat botten med jiggen. Väl i håven mäter vi henne till 98cm och 6,1kg! Vi hade en riktigt lyckad eftermiddag med 31gäddor och 25 abborrar på 4,5 timmars fiske, svårslaget 🙂 . Tack för turen Dennis!

Leave a Reply