Halvdags rekfiske + Gripen på halvdagstur

I fredags passade Dennis och jag på att åka ut på lite rekfiske innan jag skulle ha en halvdagsguidning på eftermiddagen. Vi drog iväg vid niotiden och hade ungefär en halvtimme båtåkande innan vi var på fiskekortsområdet vi planerat in för dagen. Vi började i ett sund där vi såg aktiv abborre och det var rejäl fart på grejerna direkt. Innan vi vet ordet av så har vi dragit 30 abborrar varav ungefär 10-15 var i fin “matstorlek”. De högg på både jigg, blades, spinnare wobbler och spintails så de var verkligen på hugget.

Efter 45 minuter så börjar vi istället leta gädda. Samma visa som förra fredagen, man ställer elmotorn på ca. 1 knops hastighet och så tuffar man på och söker av. Vi hade inte så stora förhoppningar på just gädda då vi hört att detta område skulle vara segt på det. Kunde dock konstatera att det nog inte var fallet för under de tre timmar vi fiskade av området fångar vi inte mindre än 17 gäddor! Riktigt kul att ha ytterligare pusselbitar både för abborre och gädda! Vid 13 drar vi tillbaka till startplatsen där guidningen ska börja kl 14.

Säger hej då och tack till Dennis vid kajkanten samtidigt som Patrik från MaPa och hans hjälpguide Johan glider in med sina båtar.

Det är via Patrik som jag blivit bokat för en 11 personers guidning för HSP Gripen. De är från en större grupp som delat upp sig för olika aktiviteter. Några är uppe på Smakbyn och kör kockarnas kamp medan ett annat gäng är ute på skärgårdssafari. Vårt härliga gäng med Hälsingebor var sugna på fiske!

Jag får äran att ha Håkan, Magnus och Magnus i min båt. Man märker direkt att de alla har glimten i ögat och vi har roligt från första stund. Ännu roligare blir det när vi börjar fiska för det tar inte många minuter innan den första gäddan smäller på. Magnus o Magnus drar både gäddor o abborrar på löpande band där ett tag och kommentarerna från Håkan är tydliga angående hans förmåga att fånga fisk 🙂 Dock så hinner vi inte mer än en timmes fiske innan Håkan drar på en 76cm och är därmed ohotad i ledning på största fisk i båten 😉

Efter 2h fiske drar vi iväg på en gemensam fika där vi kan konstatera att våra 11 gäddor leder på antal, hur det står till med största fisk i tävlingen mörkas till “målgången”. Timmen efter fiskat är mer svårfiskat och vi drar 5 gäddor där ingen slår Håkans 76:a.

När vi samlas åter på bryggan efter avslutat fiska kan vi räkna ihop 16 firrar i båten och den största gäddan tar Peter i Johans båt med 78cm och 3,4kg. Grattis Peter!

Stort tack till HSP Gripen, Patrik, Johan och Dennis för en härlig dag!