Johannes svensexa drar 39 firrar!

I lördags hade ett gäng på 8 personer bokat in en heldag med mig. “Offret” var Johannes “kungen” Jansson och han hade rövats iväg av kompisarna Bernt Lundin, Cornelis Lundin, Thomas Sundblom, Robin Förbom, Calle Laine, Robin Hemmingsson och Jonathan Himmelroos. Dennis hade ställt upp och körde sin båt med tre av gänget. Vi hade rejält flyt med vädret och det var varmt, soligt och alldeles lagom med vind.

Johannes var utsmyckad som kung och stod ståtligt i båten när vi styrde ut mot havet! Redan första kvarten så såg vi en hel del gäddor och Thomas lyckades kroka sina första för dagen. Sedan hade vi mycket stolpe ut i vår båt, vi hade massvis av kontakter och missade hugg. Det var bara Thomas som satte mothuggen och när vi mötte upp den andra båten för fika så hade Calle redan dragit sex gäddor och båten totalt 12st medan “min” båt enbart fått 3st.

Efter lite fika o mellansnack så drog Dennis en riktigt fin “propellerburn” rakt in i min båt där Cornelis fick ta värsta vattenpelaren över sig :). Lätt taggade efter både duschen och det faktum att vi låg rätt så mycket efter den andra båten så drog vi till ett grynnområde. Det var ett bra val för det dröjde inte länge innan gäddorna började halas in. Vart efter tiden gick så blev alla riktigt på G och det var skönt att höra t.ex. Robin efter sin första gädda för dagen utbrista “Sådär då behöver jag inte fiska mera” -för att sedan i nästa andetag dra iväg ett nytt kast och fånga mera gädda!

Sist ut av alla att dra sin gädda var Johannes. Johannes drog upp en riktig junior och lyckan var total, det går ju inte att ta miste på bilderna i alla fall!

Gänget i båda båtarna tyckte att fisket var så roligt så vi drar ut på det en timme längre innan vi bryter. När 15 minuter återstår så bestäms att alla har 15 kast vardera och ställningen just då är 16-17 till Dennis båt. Vi står inom synhåll och båda båtarna hör bra när det nappar i båtarna. Det duggar tätt mellan huggen och när dammet lägger sig har Dennis båt lyckats dra upp hela 20 firrar och vi 19 så det var riktigt tight! Mest gäddor hade Calle fått och i min båt var det Cornelis som i slutsekunderna drog om Thomas med hela 7 firrar totalt!

Vi styr in till kajen och medan grabbarna plockar ihop sina grejer så knatar jag iväg och lägger igång den sena lunchen. Medan jag står o steker på pytt i panna hoppar killarna i sina badkläder och börja hänga o bada i både bubbelbad och poolen.

Tallrikarna gapade snart tomma och badet fortsatte med bastu o pool tills det var dags att styra vidare mot nästa aktivitet framåt femtiden.

Jag och Dennis tackar ödmjukt för en fantastisk dag, fint gäng, bra ordning många glada skratt och ett härligt bröllop på kommande! Önskar lycka och välgång till paret!

//Hasse