HIFK-hockey på kvällsfiske

Har hunnit med en dag eget fiske och en guidning samt mina hjälpguider Dennis o Ricard (+Sebastian) har tävlat 24h i veckan.

I tisdags drog jag iväg med Sonen och plockade upp Dennis för lite efterleksfiske. Vi hade nog lite för höga förväntningar på stället vi fiskade då vi tyckte det var trögt trots vi drog ihop 30 gäddor på en dag 😉 Inga bamsingar men någon 90+ hade vi i båten.

I torsdags så hade HIFK-hockeylag bokat in hela 40 personer för en eftermiddagstur. Vi fiskade 15.30-18.30 och fisket var otroligt segt. Det var flera båtar som blev tomhänta i det tokfina sommarvädret. Mitt glada gäng var Samuel, Teemu, Jori , Einar, Aron, Rasmus. Alla hade inte riktigt koll på fisketekniken från början men det tog inte många kast innan tekniken sitter! På första stoppet tar det inte länge innan Jori drar in dagens första, en pluttgädda på 850g 😀 Vi flyttar oss och då krokar Teemu en ännu mindre gädda 😉

Innan vi kom iland hann vi med ett antal stopp till resultatet att Aron lyckades kroka en fin abborre! Vi hann också se hur det i flera av de andra båtarna badades mera än fiskades 😉

Fre-lördag var jag iväg på studentfirande i Gävle med släkten. Det hindrade inte mina vapendragare ett skapa ett Donningfishing PRO (Tror det står för Pensionärernas Riks Organisation…) och vara med i en åländsk 24h tävling. Det var superhögtryck med finväder deluxe så grabbarna var förberedda på trögt fiske. Att det skulle vara så trögt att de med nöd o näppe tog fem godkända var väl inte vad de tänkt dock 😉 De fick ihop 363cm på sina fem godkända och landade på plats 17 av 21. Väl kämpat alla!

Ricard med lagets största under tävlingen!