7+ på två kortare turer

Jag har hunnit ut två gånger denna vecka med min hjälpguide Dennis. Vi började i söndags med att fiska några timmar gädda. Stället vi fiskade på kan ibland vara stekhett men denna dag var det trögt. Vi vill ju inte skylla på fiskaren utan det var nog kanske det faktum att det knappt finns något vatten i sjön som gjorde det riktigt knepigt. Det blev så illa att vi uteslutande var tvungna att fiska off-set riggade gummibeten för att överhuvudtaget kunna fiska. Nåväl det skramlades ihop 8 gäddor och en riktigt fin topp på 101cm och 7,23kg som högg över en Bullteez i färgen headlight.

I tisdags eftermiddag drog vi ut några timmar på på kallare vatten där vi hade två mål, visa Dennis runt på de vatten han guida lite på senare i vår. Dessutom ville vi lura havsöringarna till hugg. Vi började med öringsfisket och det var ett ganska normalt till en början med en skön stämning i båten. Vi gnuggade på hela sträckan som vi hade planerat och vad tiden gick så började vi bli frustrerade då vi inte haft någon kontakt. Vi bytte friskt beten och Dennis drog rätt då han plockade på en Ismo Salsa i rödsvart. Tog inte länge innan han snabbt hade två ivriga följen till båten. Kort därefter hade han en lite bättre på, den klev tyvärr av efter en snabb men intensiv kamp. Jag tappade en även jag innan det började hugga på riktigt, gädda… Den sista kanten av vår drift hade gäddorna tagit över helt och vi drog 5 gäddor på kort tid på våra öringbeten… Skönt med hugg men hade hellre sett silver 😉

På kvällskvisten cruisade vi runt på olika ställen och jag fick berätta lite om hur och när fisket går till på de olika platser samt visa ett par knepiga passager så det både går och känns bra när man är ute och guidar!

Till helgen blir det lördagsguidning och troligtvis någon dag till på sjön 🙂

//Hasse