Påskpokalen vandrar vidare

Säsongens första guidning är i hamn! Stammisarna Kristian Karlsson, Janke, Kim hade “rookien” Tobias med i år istället får Johnny “Åran” Karlsson. Isläget har ju inte direkt varit optimalt och de rapporter man hört om den senaste veckan hade inte direkt rosat marknaden. I fredags var jag ut o letade öppet vatten och körde runt i tre timmar med olika gäddställen i sikte. Det blev en hel del is att bryta och vissa ställen ligger nog fast under isen ett bra tag ännu. Den dagens blunder var nog att ekolodsgivaren skakades loss av all is och drogs in i propellern varvid kabeln skars av… Fick lägga någon timme hemma med att lappa ihop den men resultatet fungerade helt ok, det var bara temperaturen som ännu inte kommit igång.

Vi startade tidigt i söndags morse när nattens blåis låg kvar i de flesta vikarna. Första stoppen hade vi antingen för mycket is eller inga huggvilliga gäddor. Efter dryga timmens fiskande så drar Tobbe till med en fin bit på 79cm och 3,4kg, nytt PB för honom och ledning i tävlingen! Vi ser en hel del fisk som står o trycker och som bäst sakta följer, huggvilliga var de då inte. Vi flyttar vidare till en fin vik där jag körde sönder isen i fredags, nu hade det skapats ny is och det var bara en 50x50m yta att fiska på. Krille har hugg på första kastet och lyckas lite senare kroka på dagens andra gädda i båten.

Nytt PB för Tobias! 79cm och 3,4kg

Vi har några små kontakter men inget vill fastna. Under en sakta förflyttning dukar Kocken Kristian fram förrätt i form av lite italiensk korv, skinka med lite blandat småtugg. Mumsigt som bara den och huvudrätten beståd av en om möjligt ännu godare kyckling wrap. Till efterrätt hade han införskaffat en inte helt oansenlig mängd choklad bitar som höll humöret uppe under resten av dagen. En annan guide ringer upp och kollar av läget, det visar sig att de också har lika trögt med enbart 2 upp fram till lunch.

Kristian riggar förrätt!

Vi kämpar på med ställe efter ställe och så sakteliga så börjar det bli lite mer aktiva gäddor. Janke tar sin första och Tobias fyller på med sin andra. När det återstår en timmes fiske så leverera äntligen Kim sin första för dagen. Skönt att alla i båten nu fått fisk. När vi styr till den sista heta viken så är Tobias i klar ledning med Kristian som närmaste konkurrent om pokalen.

Kim med en iskants gädda!
64cm för Janke!

Viken som under morgontimmarna låg helt under is är nu i det närmaste isfri och jag får en riktigt bra känsla. Det börjar nästan direkt med småhugg och kontakter, det visar sig rätt snart att det bokstavligen kokar av braxen i viken. Sideimagen visar massvis av klotformade fiskar på båda sidor om båten. under de sista fyrtio minuternas fiske lyckas vi kroka över 20st braxen och en riktigt fin gös som Kristian lurade upp!

Kristian “Göskungen” Karlssons livs andra gös på kast!

Tobias håller undan hela dagen och har haft ledningen från första gäddan till sista kasten. Vinnarlängden på de tre längsta blev 199cm. Hatten av till “rookien” som varit hetast! Totalt blir det 9 gäddor upp, 1 fin gös samt 20+ braxen. Tack för ert underbara tålamod och ork att nöta i de tuffa förhållandena!

//Hasse