Lyckad sportfiskemässa!

Donningfishing var med på sportfiskemässan i Älvsjö torsdag till söndag! Visit Åland tillsammans med rederierna Eckerö Linjen och Viking Line har alltid en monter där vi svarar på frågor om fisket på Åland. Med som representanter var förutom undertecknad: Ingmar “Pingo”Eriksson, Roger Nordlund, Linda Sundström samt personal från både Eckerö Linjen samt Viking Line.

Då mässan varit tvungen att ställa in två år i rad pga. Covid-19 så hade Stockholmsmässan ordnat en fyra dagars mässa. Torsdagen började lite trevande, dock med kanske de mest dedikerade som tagit ledigt för att att komma. Skönt dock att bli varm i kläderna då man inte stått på mässa tidigare.

Roger passade på att ta en bild av våra gäster i montern!

Det var otroligt roligt att träffa alla dessa intresserade människor. I princip varenda person jag hann prata med hade något gott att säga om Åland. De som ännu inte hade hunnit fiska på våran fina ö var alla sugna på det :). Många hade frågor och funderingar om hur det fungerar med olika fiskekort och fiskeområden. Många tycker det är krångligt men det har ändå generellt blivit lite bättre sedan de flesta fiskekort går att köpa online! En tanke som diskuterades ofta var om att det ändå kunde vara det faktum att många områden är privata som gör att det finns ett så bra bestånd av fisk på Åland. Oavsett så har vi det nog på många sätt bättre än t.ex. Stockholms skärgård vad gäller bestånden.

Under de fyra dagarna var det ett stort antal enskilda fiskare, grupper, familjer och företagsrepresentanter som kom och pratade med oss i montern. Vi måste ha gjort ett mycket gott intryck då vi under utställarfesten på lördag kvällen blev utnämna till mässans bästa monter i kategori Upplevelsemonter. Motiveringen lät så här:

“Motivering: Personalen, personalen, personalen… Här snackar vi serviceminded! Glada, trevliga och kunniga! Så här ska personal som arbetar i en monter vara, och det skulle inte förvåna oss om vi är många som i sommar till Åland ska fara. ✨”

Hela gänget som arbetade i montern hade en mycket positiv känsla efter att mässan var slut då det både är roligt att träffa intresserade människor och att ha en så fin “produkt” som Åland att sälja in! Förhoppningsvis så kommer många av de vi pratat med under dagarna att komma till Åland och njuta av det fina fisket här!

Här är våra vänner från Shimano som även de tog hem ett första pris!