Janke tog hem årets påskbatalj

Återbesökarna Kristian, Johnny, Janke och Kim besökte mig i söndags för en heldagsfiske efter gädda. Ifjol hade vi 31 gäddor i båten och tappade ett monster så siktet idag var inställt på att fånga den stora och flera än ifjol.

Grabbarna var ivriga som sjutton och kom över en halvtimme tidigt för att förbereda sig inför fisket. Planen var att först åka och komma igång med fisket på ställen som haft mycket aktivitet men inte alltid håller grov fisk för att sedan sikta in oss på storgäddsställena.

Janke följde fjolårsexemplet med att dra första gäddan trots att alla andra hade haft kontakt så var det enbart han som krokade sin första kontakt. Redan efter 15 minuter så har vi 3 gäddor upp och det känns som gäddorna är på G. Denna dag så spelade inte betena så stor roll utan det högg på gummi, hårt, naturligt, skrikigt i olika kombinationer. Johnny hänger på en splitter ny G’bump 17cm och då fiskar han som i trans och drar 3 gäddor på 4 kast. Dagens största hugger över den som om det inte finns någon morgondag och Johnny går upp i topp med sin 85cm!

Johnny med dagens största på 85cm!

Efter dryga timmen så har vi 13 gäddor och vi gör en förflyttning. En stor vik med fina djupa vassar som förrädiskt lockar in en men fisken står i fjolårsgräset 50m ut från vassen på 2,5-3m. När vi väl fick kontakt så ankrade jag och det haglar in hugg och gäddor. Bäst var när både Janke och Krille landar ett synkron hugg med dubbelhåvning, båda gäddorna exakt lika långa 84cm vardera.

Dubbelhugg och dubbelhåvning, båda 84cm 🙂

Vi drar in på lunch och jag värmer upp grillen och eldar under Muurikan medan gänget tuffar ut i min båt för att fiska lite medan lunchen blir klar. Janke lurar en gädda medan jag står på landbacken och kockar 🙂

Jag la lite extra krut på lunchen denna dag. Gänget får en grillad hängmörad Entrecote med vitlöksklyftpotatis som steks på Muurikan över öppen eld. Det blir mycket smarrigt och vi njuter för fulla drag nere i båthuset!

Efter lite matkoma så dyker fiskeivern upp igen och Kristian står och hoppar vid bordet som ett barn på julafton :). Vi styr ut mot djupare vatten och kör både jiggar och långsamt svävande gummi över 6m vatten. Lite svårt och pilligt fiske men Kristian lyckas kroka på en ute på en djupkant, en stund senare är det min tur att få ett lite bättre hugg som efter ett par tunga gung i sidled sliter sig…

Vi gnuggar på och börjar arbeta lite grundare och på 2-3m börjar det hända grejer igen. Vi vill alla få monstergäddan men trots idogt nötande så är det enbart de modell mindre som hugger ivrigt.

När vi lägger till för dagen så har vi landat 37 gäddor, Janke har lyckats få 13st och har bästa totallängden av de tre största 235cm så han får glatt lyfta årets buckla! Totalen på topp fem under dagen landade på 412cm

Så här blev topp trerankingen för årets version av påskgäddan:

Janke 84,76,75 =235cm , Krille 84,73,69 = 226cm, Kim 83,71,66 = 220, Johnny 85,61,60 = 206cm

Riktigt bra jobbat, superkul och trevligt sällskap i båten! //Hasse