Guidning på okänt vatten

Familjen har haft lite släktbesök från Amerika, närmare bestämt Kansas och Brooklyn. Medan de återknöt banden med sina rötter passade de på att bo i en flott RBNB “stuga” ute i skärgården.

Stugan var så pass välutrustad att det följde med en Buster XXL med 100hp Yamaha vid bryggan till den egna stranden. Justin Hosek som var med i sällskapet bokade en guidning av det lite annorlunda slaget, han ville lära sig köra båt och se vilka vatten han och familjen kunde fiska på

Sagt och gjort, vi drog iväg några timmar och kikade först på den holme som tillhörde stugan. Där fanns en fin strand och släta vackra klippor. Dock ingen fisk trots att det nog såg hett ut på sina ställen. Vi körde istället vidare och jag fick förevisa de olika sjömärkena och hur gps-enheten fungerade. I ett sund hittade vi fisk på ekolodet och fick sex stycken matabborrar innan det var dags att hitta tillbaka till stugan och visa hur man lägger till och vilka knopar man bör använda så att båten ligger kvar.

Jag pratade med familjen två dagar efteråt då hade de hunnit med två båtturer med tillhörande strandhugg. Fisket lät de dock vila och tyckte det var bättre då de hade en guide med sig 🙂

Tack för ett fantastiskt möte, ni är hjärtligt välkomna åter! Jag lovar ett besök i Brooklyn och Kansas när första tillfälle ges!

/Hasse

Foto: Justin Hosek

Leave a Reply