Uppladdning…

…inför kommande tävlingssäsong och älgjakten! Jag har lovat mig själv att ställa upp i åtminstone några tävlingar även fast tiden är knapp på hösten. I år börjar vi med Brändö fisketävling 7/9 och sedan Getadraget 28/9 finns tiden och orken så blir det nog ett besök på King of mälaren igen!

Först ska dock älgjakten klaras av, tre härliga dagar i Hälsingland! Så nu ska geväret putsas en extra gång och siktet skjutas in och skyttet sitta. Jag brukar ha fiskegrejerna med upp men allt som oftast så har de legat kvar i packningen när tåget går åter hemåt. Vem vet kanske är det i år som det nappar…

Jag älskar tävlingsfiske då både tävlingsnerven och upptäckaren i mig får nästan fritt spelrum. Att sitta timmar framför kartplatsens kartor och flygbilder för att spana ut de från ovan hetaste ställena och byta nån skärmdump mellan lagkamraterna för att få till A, B och C-planer. När sedan startskotten ljuder så är det gasen i botten till första fiskeplatsen där fiskeplatser, färger, betestyper och vevhastigheter analyseras i en rasande takt för att hitta nyckeln för dagen. Det brukar ofta gå bra, ibland riktigt bra, andra gånger får man sakta puttra hem med svansen mellan benen. Vilket som så har dagen alltid varit glad och spännande!

I love fishing, any kind of fishing. – Brandi Carlile –

Nedan en liten video från start i King of Mälaren i våras. Starten gick betydligt bättre än fisket… Tack Dennis Palin för filmen!

 

Leave a Reply