Krok genom fingret stoppar inte mig!

Jag arbetar 80% som lärare på Strandnäs skola och när Hem & Skola föreningen hade möte i våras så hörde de av sig till mig för att höra om jag kunde ställa upp och hjälpa till med en fiskeeftermiddag. När jag satte ut informationen på skolans informationsplattform så tog det inte många minuter innan jag hade mailkorgen fylld av ivriga ungdomar som ville fiska 😀

Som tur var så kunde även skolans skolcoach Kim och Idrottsläraren Elias komma och köra med sina båtar så vi fick med i princip alla som anmält sig! Det började tufft för alla tre båtar med bara en kontakt på första stället. Där fanns nog fisk men de var definitivt inte på hugghumör i det grumliga vattnet. Alla tre båtarna drog iväg åt varsitt håll i jakt efter klarare vatten och firrar.

Alla tre hittade fisk två i min, två i Kims och ett gäng i Elias (De fiskade lite längre än vi andra dock 🙂 ). Dagens fångst blev nog i alla fall mr Donning himself när jag skulle kroka av en gädda så lyckades de lille rackaren skaka till och sätta en krok rakt i fingret på mig… Hade den bara haft lite mer tyngd så skulle nog kroken gått rakt igenom men nu så satt spetsen strax under skinnet .

Efter ha först lyckats kroka av gäddan så analyserade jag läget lite och då några av eleverna i båten minst sagt såg bleka ut om nosen så bestämde jag mig för att klippa kroken och åka o ta bort den efter vi fiskat klart. När du väljer att klippa en krok se då till att du sparar så mycket du kan utav kroken så att läkaren kan trycka igenom den när den ska ut!

Timmen kvar och vi fiskade mer koncentrerar och hade ganska många kontakter men bara en till upp. Min gode vän Hasse Lindfors mötte upp mig vid rampen och assisterade med att köra hem båten på trailer (utan körkort om ni minns…) samt skjutsade mig till akuten.

På akuten var jag som vanligt varmt välkommen och till min lycka så fick jag mitt stammis-rum (nr3) där de sytt, limmat och nu krokat ur mig :D.

Detta hände i början av juni, jag har legat hopplöst efter med mina uppdateringar efter det hektiska vårfisket och lite välförtjänt semester. Återstår en vecka ledigt innan guidningarna börjar trilla igång igen!

//Hasse