Hammarén och Borgström har gäddrally deluxe! (Dag 2)

Man är fantastiskt glad över de fina hjälpguider man har! Dennis är en mycket god vän och en riktigt duktig fiskare som hjälper mig med mina guidningar! Ibland sätter han dock en under stor press, som när jag skulle guida dag 2 med Hammarén och Borgström 🙂 Dagen innan hade skördat massvis av fina gäddor så pressen låg nu på mig att försöka komma i närheten av resultatet!

Strax efter sjösättning så drar alla fyra iväg sina första kast och Johan som varit kung igår drar en gädda i första kastet!!! De andra suckar o undrar om det återigen skulle bli så att de fick höra Johans snack om alla fiskar han tog 🙂 Christian är inte sen att plocka en han också, hans son Felix replikerar direkt med en riktigt fin bit på 92cm och 4,76kg, nytt PB!!!

Den första viken som egentligen inte brukar vara så het levererar hela tolv gäddor under första timmen! Skönt med en riktigt bra start på dagen! Vi drar iväg på en längre flytt till en vik som är beryktad för att vara en heaven or hell vik man kan alltså fånga riktigt fina gäddor där men också ha riktigt trögt. Vi hade lite heaven och lite hell :). Det börjar lite smygande med smågäddor och kontakter. Sen har Christian en riktigt fin bit efter ända till båten. Vi stannar till och nöter lite grann när det blir dubbelhugg och Christian drar en 3+ och Felix lyckas med konstycket att drilla in en 99cm 5,3kg gädda som dessutom var uppvaktad hela vägen in i håvgarnet. Båda gäddorna landades i håven, hangäddan var så fokuserad på damen att han inte märkte någonting 🙂

Vi hann knipa runt 12 gäddor även i denna vik innan gäddornas ät fönster stängdes. Vissa i båten (nämner inga namn 🙂 ) blev frustrerade över att huggen glesade ut o guiden insåg att här behövs nog lite krubb! Sagt o gjort vi tog i land på en solvarm klippa där jag riggade upp grillen och körde lite hamburgare som dagens lunch. Riktigt mumsigt sa gänget och jag håller med, den nya grillen höll måtten efter jag sumpat den gamla till havsgudarna när jag brände mig i misstag 🙂

Efter en ganska så snabb lunch med hjälpsamma händer som packade ihop allt för så var det bara att köra på igen! Lite trögt till en början med enbart ett par enstaka upp innan jag beslutar mig för att byta till ett annat område. Sagt o gjort vi bränner iväg ca. 15-20 minuter och jag blir lite ledsen i ögat när det står två båtar exakt på den grynna jag tänkt börja på 🙂 Ingen ide att hänga läpp och vi tar nästa grynna istället och där händer det grejer direkt!

Vi kommer in i en period då Christian och Otto börjar dra fisk efter fisk. Otto är som i trans och han drar 6 gäddor på kort tid. Christian har även en massa galna abborrar som far efter hans lilla Westin Swim! Sista timmarna plockar gänget 18 gäddor och tre av dessa kom de sista 5 minutrarna innan tävlingen var slut! Dagens gäddkung var Felix i och med att han drog de två största samt Christian som tog antalstävlingen med 13 st egna noteringar! En riktig kanondag som resulterade i 42 gäddor och en topp 5 alldeles kring 450cm!

Tusen tack killar för en oförglömlig fiskehelg!

/Hasse