1000:e gäddan tillsammans med Harrys El

I lördags hade Patrik från MaPa fishingteam bokat in mig för att hjälpa till när en av årets större guidningar skulle gå av stapeln. Harrys El bjuder in hela sin personal till en heldagsfisketävling med fortsättning långt in på småtimmarna efter bastu och middag 🙂 Vi startade kl. 9 med pannkaka med tillbehör och lottning av lagen. Vi var 7 guider och totalt tror jag det var 31 fiskande. Jag hade turen att få dra ett vinnande team i form av Linda, Marcus, Tony och Kristian till min båt. Under försnacket oss guider emellan så pratade vi ihop oss om vilka områden vi skulle testa så att vi inte skulle bli och fiska många på samma ställe. Jag valde att åka och testa ett höstställe som tidigare inte levererat men som borde fyllas med fisk på när vattnet börjat bli kallare.

Dagen innan denna guidning så skrev jag lite i min fiskedagbok och summerade ihop antalet gäddor under året. Totalen låg på 993st så med den 1000:e gäddan i siktet packade jag med en flaska skumpa och lite extra glas som ett extra incitament för att “mitt” lag skulle fiska upp åtminstone 7st gäddor under dagen. Det tog inte mer än 10 minuter så har Kristian krokat två lite mindre gäddor, jag tipsar de andra i båten om att Kristian verkar veva mycket snabbare än övriga… direkt ökar resten av gänget takten på invevningen och det börjar smälla på för nästan alla. Gäddorna är på plats!!! Vi når nummer 1000 efter ungefär 45 minuter fiskande med ett dubbelhugg av Kristian och Linda! Dags att fira 😀

 

Marcus får nöta på ett bra tag innan han får sin första men då tar han i med besked och bänder upp en 4,3kg tung och 93cm lång gädda på en Zalt 14cm i firetiger. Till lunch har vi hela 18 gäddor till båten och ett par över tre kilo. 

Efter en god fisksoppa på Dinos så rycker gänget återigen i “fisketoppen” då vi tar 11 gäddor till innan det är dags för kaffe med tillbehör i Lemström. Redan innan kaffet hade fisket dött ut lite grann och när vi fiskar sista timmen innan målgång så fångar vi “bara” en gädda, som putsar resultatet till fina 30st. Marcus tog tävlingens största , åtminstone längsta gädda, Peter i Patriks båt  tog en lika tung men då jag inte vägde någon av Marcus andra gäddor så snöt Peter pokalen med en 3kg:s som andra fisk. Ledsen för det Marcus 🙁 ! Kristian mäktade med att ta hela 13 gäddor själv. Bästa betet för dagen var Sebile Onduspoon och färgen som fungerade bäst på alla beten var firetiger.

Tack Patrik och tack LAGET!

Leave a Reply